20 / 05 / 2024

bursa Hüdavendigar Bilgi Evi

bursa Hüdavendigar Bilgi Evi

Osmangazi Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan üçüncü Bilgi Evi olan Hüdavendigar Bilgi Evi açılış için gün sayıyor.

1936 yılında Hocapaşa'da yedi taksitle satılık arsa!

1936 yılından İstanbul Hocapaşa'da Hüdavendigar Caddesi'nde Şahinpaşa oteli yanındaki arsa yedi taksitle satılıyormuş.

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm hamlelerinin hızlanacağını ve vatandaşlara desteklerinin artacağını söyledi.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Bursa Nilüfer'e 400 milyonluk dev proje! Double Tree By Hılton için ilk adım atıldı!

Yafa Otelcilik Gıda San. Ve Ttic. A.ş'nin Bursa-Nilüfer'de gerçekleştirilmeyi planladığı "Double Tree By Hılton" projesi ÇED onayı oldu. Proje resmen hayata geçiyor. İşte projeye ilişkin detaylar..

Adil Karaismailoğlu'dan Bursa hızlı tren açıklaması!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

Bursa'daki hızlı tren projelerinde son durum ne?

Olaycom yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinde Bursa'daki hızlı treni ve Gemlik trenini kaleme aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın 'Hızlı tren engeli aştı, hızlandırılmış inşaat başlıyor: Bu defa olacak mı?' başlıklı yazısı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Bursa'nın gündeminde kentsel dönüşüm var!

3 milyon nüfusa sahip Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bursa Hüdavendigar Bilgi Evi Haberi

bursa Hüdavendigar Bilgi Evi


Osmangazi Belediyesi tarafından ilçemize kazandırılan üçüncü Bilgi Evi olan Hüdavendigar Bilgi Evi açılış için gün sayıyor.


Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 vizyon projesi arasında yer alan Bilgi Evleri’nin üçüncüsü Hüdavendigar Mahallesi’nde hizmete giriyor. İlkini geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Mahallesi’nde hizmete açan, ardından da Demirkapı Mahallesini bu önemli projeyle buluşturan Osmangazi Belediyesi, inşaat çalışmaları tamamlanan Hüdavendigar Bilgi Evi’ni de hizmete açmak için gün sayıyor. Çocukların araştırma yapma, soru sorma, merak etme, deneyimleme isteklerini desteklemek amacı ile oluşturulan Hüdavendigar Bilgi Evi 4 kattan oluşuyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminin desteklenmesinin amaçlandığı binada toplam 12 atölye,  spor salonu, masa tenisi salonu, çok amaçlı salon, revir, bilgisayar salonu, kütüphane ve Aile Rehberlik Merkezi yer alacak. İnşaat çalışmaları tamamlanan ve şuan ince işçiliklerin devam ettiği...