02 / 05 / 2024

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulunda son durum

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulunda son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na yeni ek bina yapılması için destek verdi. Ek binanın 2016-2017 eğitim ve öğrenin yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

Köylere dönmek isteyenlere arazi ve konut kredisi verilmeli!

TBMM Tarım Komisyonu üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kentlerde yaşayıp köylerine dönmek isteyenler için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtti. Sarıbal, "Köye Dönüş teşvik edilmeli. Arazi, konut ve kredi desteği verilerek teşvik sağlanabilir" dedi.

Bursa’da kurulan şirket sayısı Ocak’ta yüzde 40 arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı İbrahim Burkay, faiz indirimleriyle ülke genelinde görülen iyileşmenin Bursa'ya yansımalarını değerlendirdi. İbrahim Burkay, Bursa'da kurulan şirket sayısının yüzde 40 arttığını ifade etti...

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığı iddiası! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Bölge Adliye Mahkeme binasının inşaatı bitmeden açıldığını iddia etti. 

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

Özelleştirilen 14 şeker fabrikası meclis gündeminde!

Özelleştirilen şeker fabrikalarının sahiplerine teslim edilmemesi sorununa ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal konuyu meclis gündemine taşındı..

Devlet arazilerinin kiraya verilmesine ilişkin 5 soru mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, devlet arazilerinin kiraya verilmesi ile Sudan'da kiralanan arazilere ilişkin 5 soru hazırladı..

Bursa'daki fuarlar konut satışlarını artırdı!

19-23 Nisan'da gerçekleşen Bursa İnşaat ve Rising City Gayrimenkul Fuarları'nın bölgeye etkisini BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Tüyap genel Müdürü İlhan Ersözlü değerlendirdi.

Bursa 2. Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı açıldı!

Bursa 2. Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı açıldı. TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarların açılış töreninde, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuşma yaptı.

Bursa Kocayayla yatırıma doyacak!

Orhan Gazi’nin düğünün yapıldığı, Bursa’ya 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kocayayla'ya bungalov ev, restoran ve ata sporları merkezi inşa edilecek.

Trabzon Sürmene'deki rant sorunu meclis gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu mevkiinde yaşanan orman yangını TBMM gündemine taşıdı..

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulunda son durum Haberi

Bursa İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulunda son durum

İlçeye yapılacak yatırımlar hakkında Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile bir araya gelen Başkan Altepe, İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. Çelik, ”Yüksekokulumuz yeni ek bina yapmak istiyordu. Fakat okulumuzun arsası olmadığından dolayı bu proje beklemede kalmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye okulun yanında 3810 metrekare hisseli bir arazi olduğunu, burası alındığı takdirde bu alana ofisler, 200 kişilik kültür salonu, erkek yurdu, laboratuar, dersliklerin bulunduğu ek bina yapılacağını söyledik. Arsanın alınması için destek vereceğini söyledi. arsamız alındığında bu alana yapılacak yatırımın maliyetleri iş adamı İbrahim Orhan tarafından karşılanacak. İlçemiz için çok önemli olan bu meselenin çözümünde bizlere yardımcı olan başkanımıza ve Orhan’a ilçe halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yetkililer, arsanın kamulaştırma işlemi bittikten sonra ek binanın 2016-2017 eğitim ve...