05 / 05 / 2024

bursa ilk darphane restore

bursa ilk darphane restore

Bursa'nın ilk darphanesi olan 1300'lü yıllardan kalan darphane yenileniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Dyson, Bursa'daki ilk satış noktasını Korupark AVM'de açtı!

Global teknoloji şirketi olan Dyson, Bursa'daki ilk satış noktasını Korupark AVM'de açtı...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Bursa'da ilk yarıda 8 yeni park hizmete açıldı!

Bursa'nın yeşilini Nilüfer'de yeniden canlandırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 2018 yılının ilk yarısında birçok yeni parkı, vatandaşların hizmetine sundu... 

Bursa Demirtaş'a 32 derslikli ilköğretim okulu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi eğitim yatırımlarına son sürat devam ediyor. Bu kapsanda Demirtaş Dumlupınar Mahallesi’ne 32 derslikli ilköğretim okulu kazandırılıyor.

Bursa Harmancık'a ilköğretim okulu müjdesi!

Bursa Harmancık’a ilköğretim okulu ve halk eğitim merkezi yapılmasına ilişkin protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Op.Dr. Bülent Cihantimur arasında imzalandı.

Silk and Cashmere Bursa'daki ilk mağazasını açtı!

Her sezon yarattığı özgün koleksiyonlarla moda severlerle buluşan Silk and Cashmere, Bursa'daki ilk mağazasını açtı.

Bursa Soğanlı'daki dönüşümde ilk daireler satışta!

Türkiye'nin en büyük ve örnek gösterilen kentsel dönüşüm merkezlerinden Bursa Osmangazi Soğanlı'daki ilk etapta daireler satılmaya başlandı.

Antalya, Bursa ve Mersin'de 2016'nın ilk yarısında 73 bin konut satıldı!

Türkiye genelinde bu yılın ilk yarısında 630 bin 799 konut satıldı. Yılın ilk yarısında İstanbul'u 67 bin 382 konut satılırken Antalya, Bursa ve Mersin'de toplamda yaklaşık 73 bin konut satıldı.

Bursa Tuana Evleri'nin ilk etap teslimleri Temmuz'da!

Bursa'nın önemli lokasyonlarından biri olan İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen Tuana Evleri'nde ilk etabın anahtar teslimi Temmuz'da gerçekleşecek. 356 konuttan oluşan projenin ikinci etap teslimleri ise Ekim'de yapılacak.

Bursa'daki inşaat fuarlarını ilk 2 günde 26 bin 500 kişi gezdi!

Bursa İnşaat 2016' ve 'IRES Gayrimenkul Fuarı' sektör profesyonellerini buluşturuyor. Fuar, ilk 2 günde adeta ziyaretçi akınına uğradı. Nitelikli alıcıların önemli yatırımlarla buluştuğu fuarı ilk 2 günde 26 bin 500 sektör profesyoneli ziyaret etti.

Bursa İnegöl'ün ilk 5 yıldızlı oteli Marrion hizmete açıldı!

BURSA İnegöllü mobilyacıların bir araya gelerek hayata geçirdiği Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'si Mobiliyum'un içinde yer alan İnegöl'ün ilk beş yıldızlı oteli Marrion, misafirlerini ağırlamaya başladı.

Panorama 1326 Bursa Müzesi altın belgeli ilk bina olacak!

Osmangazi Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Panorama 1326 Bursa Tarih Müzesi, Bursa'nın güvenli yeşil bina kategorisinde TSE tarafından verilen 'Altın Belgeli' ilk binası olacak.

bursa ilk darphane restore Haberi

bursa ilk darphane restore

Bursa Büyükşehir Belediyesi,  1300'lü yıllarda Orhan Gazi döneminde Osmanlı Devleti'nin ilk parasının basıldığı harabe haldeki darphanede restorasyon çalışmaları başlatacak. Tarihi yapı restorasyonun ardından sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılacağı bir mekan olarak kullanılacak. Projeleri Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan Maksem Mahallesin'deki tarihi yapının restorasyon çalışmalarının Ekim ayına kadar tamamlanması planlanıyor.


Vatan...