04 / 05 / 2024

Bursa İran arası inşaat sektörü ihracatı

Bursa İran arası inşaat sektörü ihracatı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın İran ile ihracatta en fazla paya sahip 4. il olduğunu belirttti. Otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil, makine ve inşaat malzemesi ihracatında istenilen konuma ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı ile seyahat süresi 2 saat 15 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası seyahat süresinin 2 saat 15 dakika olacağını söyledi. İşte hattaki son durum...

Petrol haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor! Brent petrol bugün ne kadar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı

Petrol fiyatları,  Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki jeopolitik gerilimlerin artmasıyla yükselişe geçti. Petrol bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Brent petrol kaç dolar? 27 Ekim 2023 brent petrol fiyatı.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arası demiryolu seyahati 2 saat 15 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaları devam eden projelerle ilgili son gelişmeleri Bakan Adil Karaismailoğlu açıkladı.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Badırga-Çatalağıl Kavşağı'nın yüzde 95’i tamamlandı!

Bursa-İzmir arasındaki mesafeyi kısaltacak Badırga-Çatalağıl Kavşağı'nın yüzde 95’i tamamlandı. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, proje hakkında açıklamalarda bulundu. 

İran-Türkiye sınır duvarına İran'dan onay!

Türkiye ve İran arasında inşa edilmesi planlanan duvar ile ilgili İran'dan açıklama geldi. İran, projeye olumlu baktıklarını bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini önerdi.

İran Aras Serbest Bölgesi'nde 500 fabrika kurulabilecek alan var!

İran Aras Serbest Bölgesi'nin Genel Müdürü Muhsin Arabbağı,"Yatırımcılar için kanunlarımızda kolaylıklar getirdik. 20 yıl buradan vergi alınmayacak. Fabrikalar için vereceğimiz yerler de çok hesaplıdır. İş adamları buraya makinelerini getirip üretim yapabilirler.''dedi.

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temeli atıldı!

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Bursa Hasköy – Balat arasına yeni köprü!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılan yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

Bursa Panayır-Yunuseli arasına modern düzenleme!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’yı daha ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla Panayır Kavşağı-Yunuseli arasındaki 4 kilometrelik yolda projelendirilen genişletme ve köprü düzenleme çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Bursa Keles ile Kütahya Domaniç arasındaki yol meclis gündeminde!

Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa'nın Keles ilçesi ile Kütahya'nın Domaniç ilçesi arasındaki yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.

Bursa İran arası inşaat sektörü ihracatı Haberi

Bursa İran arası inşaat sektörü ihracatı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İran’da yaşanan gelişmelerin Türkiye ve Bursa için bir fırsat niteliğinde olduğunu belirterek, “Bursa ve Türkiye olarak İran’da makine, otomotiv yan sanayi, tekstil sektörü gibi güçlü olduğumuz alanlarda yapabileceğimiz işbirlikleri söz konusu” dedi. 


BTSO Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Burkay, İran pazarı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Yapılan anlaşma ile ambargo ve yaptırımların kaldırıldığını vurgulayan Burkay, İran’ın yeni uzlaşmacı politikasının Ortadoğu’daki işbirliklerinde de konumunu güçlendireceğini kaydetti. Türkiye ile İran arasında tercihli ticaret anlaşmasının imzaladığını hatırlatan Burkay, Türkiye’nin yanı sıra Bursa’nın sahip olduğu potansiyelin başta mal ticareti olmak üzere İran ile ticari ilişkileri daha da güçlendireceğini vurguladı. Burkay, “İran ile Bursa arasında mutlaka karşılıklı ticaret artacaktır. Bursa’nın İran’a tarım ve gıda ürünleri,...