03 / 05 / 2024

bursa İznik çini fırınları

bursa İznik çini fırınları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Çini Fırınları kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bu çalışmalar, hem kültürümüze hem de İznik turizmine katkı sağlayacak” dedi.

Milli Emlak, yüzde 20 indirim ve 8 taksitle 6 adet arsa ve araziyi satıyor! 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İznik Milli Emlak, Bursa ili, İznik ilçesinde yer alan 3 adet arsa ile 3 adet araziyi yüzde 20 indirim ve 8 taksitle satıyor. Peki Bursa İznik'te yer alan arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

İznik Belediyesi 12 taksitle iki arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa İli İznik Belediye Başkanlığı, Bursa İznik Elbeyli'de yer alan iki adet arsayı 12 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

İznik Belediyesi'nden büyük fırsat: 7 adet arsa satacak!

Bursa İli İznik Belediye Başkanlığı, Bursa İznik'te yer alan yedi adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar Elbeyli Mahallesi'nde yer alıyor...

İznik Belediyesi 7 arsa satacak! Arsa almak isteyenler dikkat!

Bursa İli İznik Belediye Başkanlığı, Bursa İznik'te yer alan 7 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Bursa İznik'te 10 arsa satılıyor! Arsa alacaklar dikkat!

Bursa İznik Belediyesi, Bursa ili, İznik ilçesi, Ebeyli Mahallesi'nde yer alan 10 arsayı 1 milyon 41 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

İznik Belediyesi 8 adet arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bursa İli İznik Belediye Başkanlığı, Bursa İznik Elbeyli'de yer alan 8 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ilan...

Burcu Kara, Bursa'daki köy evini yeniledi!

Başarılı oyuncu Burcu Kara, Bursa İznik'teki köy evini baştan aşağı yeniledi...

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa İznik TOKİ başvuruları başlıyor!

TOKİ Bursa İznik projesinde yer alan 8 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ İznik son başvuru tarihi 31 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Bursa İznik'teki bazilika müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İznik’te göl kıyısının 20 metre açığında 1,5-2 metre derinlikte yer alan ve 1500 yıl önce Aziz Neophytos adına inşa edildiği belirlenen bazilikanın su altı arkeoloji müzesine dönüştürüleceğini müjdeledi.

Bursa İznik TOKİ başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesinde yer alan 145 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

bursa İznik çini fırınları Haberi

bursa İznik çini fırınları

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki ‘Çini Fırınları Kazı Çalışması’ alanında incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, kentin tüm değerlerinin öne çıkması adına yapılan çalışmaların ilçelerde de devam ettiğini vurgulayarak, “İznik’te de her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemi eserlerinin yanı sıra Doğu Roma ve Bitinya gibi tüm dönemlerin eserleri de birer birer ayağa kaldırılıyor” dedi.


İznik Gölü’ndeki batık bazilikadan Roma Tiyatrosu’na kadar ilçenin tarihi ve kültürel mirasına gereken özeni gösterdiklerini belirten Başkan Altepe, “İznik’in çinileri de çok ünlü ve önemli. İznik, 1400’lü yıllardan 1700’lü yıllara kadar 300 yıl boyunca Osmanlı döneminin yoğun çini üretim merkezi olmuş. İznik’in kalbindeki bu bölgede üretimler yapıldığı biliniyor. Burada yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır da kazılar yapılıyor. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü olarak yapılan kazı...