02 / 05 / 2024

bursa kent müzesi nerede

bursa kent müzesi nerede

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan Bursa Kent Müzesi'ne tam not!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa ziyaretinde, şehrin köklü tarihi mirasına ışık tutan Bursa Kent Müzesi’ni gezdi. Bakan Müezzinoğlu, Bursa Kent Müzesi’ni eğitici bulduğunu ifade etti.

Bursa Kent Müzesi 10 yaşında!

Bursa’yı tüm değerleriyle anlattığı çalışmalarıyla kentin geleceğine ışık tutan ve müzecilikte örnek olan Bursa Kent Müzesi, 10. yaşını özel bir sergiyle karşılıyor. Bursa Kent Müzesi 10. Yıl Sergisi, yarın açılacak...

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Panorama 1326 müzesi Yılmaz Vural’ın başını döndürdü!

Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörleri arasında yer alan Yılmaz Vural, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde adeta büyülendi.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

bursa kent müzesi nerede Haberi

bursa kent müzesi nerede

Bursa'da 1926'da defterdarlık binası olarak inşa edilen, uzun süre Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak ekonomiye hizmet veren tarihi bina, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemenin ardından kent kültürüne hizmete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Bursa'nın kalbi olarak nitelendirilen Heykel'deki Kent Müzesi'nin hemen karşısında yer alan ve uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nın defterdarlık olarak kullandığı bina, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla Büyükşehir Belediyesi uhdesine geçmişti. Bakanlıktan tahsisi alınan binanın, Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmete açılması kararlaştırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hummalı çalışmaların ardından tarihi yapı, yenilenen yüzüyle kültüre hizmete açıldı. Kent Müzesi ek binası, açılışına özel olarak iki önemli sergiye de ev sahipliği yaptı. Açılışa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, geçmiş dönem...