26 / 07 / 2024

Bursa Kirmasti Deresi ıslah çalışmaları

Bursa Kirmasti Deresi ıslah çalışmaları

Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan Kirmasti Deresi’nin görselliği, ihale aşamasına gelen Kule Kafe Restoran Projesi ile bir bütün olabilmesi için gün yüzüne çıkartılıyor.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti!

Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe girevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bursa Büyükşehir'den üç yeni köprü!

Bursa'da 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü hizmete açıldı.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Panayır Deresi Bursa'ya prestij katacak!

Tramvay hattı ile İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Panayır Deresi ıslah ve rekreasyon projesiyle de Bursa’nın İstanbul girişine prestij katacak.

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Bursa Mandıras Deresi ıslahında sona gelindi!

Son 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası sel baskınlarına karşı 25 derede aralıksız sürdürdüğü ıslah çalışmaları kapsamında Kestel Mandıras Deresi’ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi.

Bursa İsmetiye Deresi'ne 3 yeni köprü!

Bursa’nın her köşesinde ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmaları tamamlanan İsmetiye Deresi üzerine 3 ayrı köprü yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gemlik'e termal tesis!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde İstanbul yolu kenarında yeraltından çıkan ve Karsak Deresi’ne, oradan da denize akan 38 derece sıcaklıktaki suyu değerlendirmek için bölgeye termal tesis kuruyor...

Bursa Kirmasti Deresi ıslah ediliyor!

Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan Kirmasti Deresi’nin görselliği, ihale aşamasına gelen Kule Kafe Restoran Projesi ile bir bütün olabilmesi için gün yüzüne çıkartılıyor.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya sosyal tesis inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis zincirine bir halka da Mustafakemalpaşa’da ekliyor. Sosyal tesisler, Kirmasti çayı ve ilçe merkezine hakim tepedeki panoramik manzarası ile Mustafakemalpaşalı’ların buluşma noktası olacak.

Bursa Mudanya Kirmasti Kervan AVM açıldı!

Kirmasti Kervan Alışveriş Merkezi geçtiğimiz günlerde Mudanya Şubesini görkemli bir törenle hizmete açtı. Açılışa Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Dal katıldı.

Nilüfer Deresi arıtma projesi törenle imzalandı!

Bursa'nın doğusundan sonra batı bölgesine de çevre yatırımlarıyla nefes aldıran Biiyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer Deresi'ne akan atık suların tamamının arıtılarak derelere verilmesini sağlayacak projenin protokolü törenle imzalandı.

Bursa Kirmasti Deresi ıslah çalışmaları Haberi

Bursa Kirmasti Deresi ıslah çalışmaları

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kirmasti Deresi’nin ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

Mustafakemalpaşa’nın can damarı olan Kirmasti Deresi’nin görselliği, ihale aşamasına gelen

Kule Kafe Restoran Projesi ile bir bütün olabilmesi için gün yüzüne çıkartılıyor. Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle yapılan dere ıslah çalışmalarını inceleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, su akışının daha sağlıklı hale getirilerek, dere boyunda sahil düzenlemesinin yapılacağını belirtti.

Çalışmalar kapsamında görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılarak, derenin sağ tarafında yürüyüş yolu oluşturulacağını dile getiren Başkan Kurtulan, "Kirmasti Deresi, Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu en önemli değerlerinden biridir. Bereketli ovalarımız bu bölgeden besleniyor. Bunun yanında akan suyu değerlendirmek, derenin güzelliklerini ortaya çıkarmak da Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin projelerinden biriydi. Dere içindeki ıslah çalışmalarına başladık. Hemen bunun yanında Kule Kafe Restoran’ın yapılacağı alan bulunuyor. Bu projede şu...