13 / 05 / 2024

Bursa külliyeleri

Bursa külliyeleri

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinde yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi de

Bursa'nın külliyeleri restorasyona girdi!

Bursa’nın değerlerini bir bir öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmalarının sonuna geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Muradiye Külliyesi’ndeki Cem Sultan Türbesi’nin tamamlanma aşamasına gelen restora

Bursa Küçükbalıklı Polis Merkezi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Küçükbalıklı Polis Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Küçükbalıklı Polis Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından temeli geçtiğimiz temmuz ayında atılan Küçükbalıklı Polis Merkezi'nin inşaatı hızlandı.

Bursa Küçükbalıklı Polis Merkezi'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Küçükbalıklı Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan modern polis merkezinin temeli atıldı.

Bursa Kükürtlü'ye yeni yurt müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Kükürtlü’de öğrenci yurdu yapılması konusunda İlim Yayma Cemiyeti ile işbirliği protokolü imzaladı. 

Bursa Küplüpınar Spor ve Eğitim Merkezi yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi’nin Küplüpınar Mahallesi’nde spor ve eğitim merkezi olarak hayata geçirdiği hizmet binasında çalışmalar son sürat devam ediyor.

11 maddede yatak odası aydınlatması seçimi!

Bursa çıkışlı Mimarlık Ofisi f2ms Grup Mimarlarından Mimar Erdağ Demircan yatak odası aydınlatmaları ile ilgili şu bilgileri verdi...

Evde hızlı dekoratif değişiklikler için 10 ipucu!

Evinizi tümüyle değiştirmeye çalışmak çok masraflı olabilir. Bursa çıkışlı f2msgrup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan yapacağınız küçük değişikliklerle evinizi nasıl yenileyebileceğinizi anlattı.

Yazlık evlerin dekorasyon trendleri için öneriler!

Bursa çıkışlı firma f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan yazlık evlerde fazla masraf yapmadan ufak dokunuşlarla 2018 dekorasyon fikirlerini anlattı.

2018 yazına özel 9 önemli dekorasyon önerisi!

Bursa çıkışlı firma F2Ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2018 yaz dekorasyon trendleri hakkında bilgi verdi.

TOKİ’den 6 şehire 4 bin 80 konut!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Elazığ, Tokat, Bursa, Kütahya, Çorum ve Amasya’da toplam 4 bin 80 konutu içeren projelerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi..

Bursa Kükürtlü'de dönüşüm başlıyor!

Bursa Kükürtlü Caddesi'ni yeniden çekim merkezine dönüştürecek Kentsel Dönüşüm Proje'si için çalışmalar tüm hızıyla başladı.

Bursa Kültürpark'a buz pateni pisti!

Kentteki spor yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’a buz pateni pisti kazandırdı

Bursa Kültürpark Cami hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Camii’nin çevre düzenlemelerin yapılmasının ardından, caminin kapasitesi de arttırılarak vatandaşların ibadetine sunuldu.

Bursa külliyeleri Haberi

Bursa külliyeleri

Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası Lalaşahin Paşa tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinde yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.


Lalaşahin Paşa Türbesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Altepe, külliyenin ayağa kaldırılması için hazırladıkları ön projelerin onay için Kültür ve Tabiat Varlıkları koruma Kurulu’nda olduğunu belirterek, onay çıkmasının ardından restorasyon çalışmalarına hemen başlanacağını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmaları sayesinde Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki ecdat yadigarı eserleri de bir bir ayağa kaldırıyor. Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası olan Edirne ve Filibe’nin fethinde önemli bir rol oynayan Lalaşahin Paşa tarafından 1348 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde ilçeye hakim bir tepe üzerine inşa edilen...