02 / 05 / 2024

Bursa Linyitleri İşletmesi

Bursa Linyitleri İşletmesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan maden sahası için özelleştirme kararı aldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Kömür İşletmeleri'nden Soma'ya 396 lojman!

Türkiye Kömür İşletmeleri Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Manisa Soma'da 396 adet lojman yapım işi ihale ediyor. İhale 31 Temmuz'da yapılacak..

Manisa Soma'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Ege Linyitleri İşletmesi'ne (ELİ) ait 60 ve 40'ar yıllık apartmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan izinle yıkılmaya başlandı.

Soma 216 Evler'de 42 milyon TL'lik dönüşüm başlıyor!

TKİ Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü, Soma 216 Evler'de 396 adet lojman yaptıracak. Arsa karşılığı anahtar teslim inşaat yapımı ihalesinin bedeli 42 milyon 25 bin 962 TL olarak belirlendi.

Soma TOKİ ile Kozanlı arası yol açma çalışmaları başladı!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutları ile Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Soma TOKİ konutlarını rahatlatacak yol yapılıyor!

Soma Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve Ege Linyitleri İşletmesi’nin destekleriyle 301 şehit madenci yakınları için yapılan TOKİ konutlarıyla Kozanlı yoluna bağlantıyı sağlayacak yolu açma çalışmalarına başladı.

Hilton Bursa yeşil yıldız belgesi aldı!

HİLTON Bursa üçüncü yaşını ödüllerle kutluyor. Hilton Bursa çevreye duyarlı ve doğaya dost projeleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm işletmesi belgeli konaklama tesislerine verilen 'Yeşil Yıldız' belgesini aldı.

TİGEM Dalaman İşletmesi idari binası restore edildi!

Aslında av köşkü olarak planlanan ancak tren garı olarak inşa edilen TİGEM Dalaman İşletmesi idari binası restore edildi. Binayı, Bursa'dan katıldığı sinevizyon bağlantısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker açtı...

Orhaneli ve Tunçbilek Santrallari pazarlık görüşmesi bugün!

ÖİB tarafından yapılan açıklamaya göre Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ile Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

Yatağan'da özelleştirme karşıtı eylem yapıldı!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YEAŞ) Termik Santrali önünde toplanan Yatağan Termik Santrali ve Güney Ege Linyitleri İşletmesi işçileri, sloganlar atarak Milas-Yatağan karayolundan Yatağan'a doğru yürüyüşe geçti.

Kemerköy ve Yeniköy özelleştirmesine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde satışına ve işletme hakkının devrine onay verdi.

Kemerköy ve Yeniköy santrallerinin özelleştirmesine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi ile Kemerköy Liman Sahası'nın bir bütün halinde satışına ve işletme hakkının devrine onay verdi.

ÖİB, Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santrallerini 2016'nın sonuna kadar özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tunçbilek Termik Santrali, Orhaneli Termik Santrali ve Bursa Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan maden sahası için özelleştirme kararı aldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Elsan Elektrik Yatağan Santrali'ne 1.1 milyar dolar teklif verdi!

Yatağan Termik Santrali ile Güney Ege Linyitleri İşletmesi tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesininin pazarlık görüşmesi yapıldı. Yatağan Termik Santrali'nin ihalesinde en yüksek teklifi 1 milyar 91 milyon dolar ile Elsan Elektrik verdi

Bursa Linyitleri İşletmesi Haberi

Bursa Linyitleri İşletmesi

TEBLİĞ


Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:

ÖZELLEŞTİRME YÜKSEK KURULU KARARI

TARİH            : 7/8/2014

KARAR NO   : 2014/75

KONU             : EÜAŞ Santralleri ve Ruhsatlar

Özelleştirme Yüksek Kurulunca,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 23/7/2014 tarihli ve 5193 sayılı yazısına istinaden;

1. Kurulumuzun 30/5/2003 tarihli ve 2003/34 sayılı kararı ile özelleştirme kapsamına alınan Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)’ye ait Orhaneli Termik Santralinin özelleştirme programına; bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınmasına,

2. Özelleştirme kapsamında olan Soma A Termik Santrali ve Soma A Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar hariç Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (SEAŞ)’nin ve SEAŞ tarafından kullanılan taşınmazların, EÜAŞ’a ait Tunçbilek Termik Santralinin ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ)’na ait Bursa Linyitleri İşletmesi (BLİ)’nin...