18 / 05 / 2024

bursa mimarları sorguluyor

bursa mimarları sorguluyor

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Mimarlığını Sorguluyor" başlıklı sempozyum, 27 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen 3'üncü oturum ve Forum toplantılarıyla tamamlandı...

Bursa'daki hasarlı binalar yıkılacak!

Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Bursa'daki hasarlı binalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, konuyla ilgili gelecek haftalarda bir protokol imzalanacağını belirtti.

Bursa'da depreme karşı seferberlik çağrısı! 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek,  Bursa'da meydana gelen risklere yönelik tespitler için açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'nın Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde kentsel dönüşüm için toplantılar yapılmaya başlandı. İnşaat Mühendisleri ve Mimarlar Odası Bursa şubeleri, İMSAD ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası İnşaat Konseyi geçtiğimiz aylarda önemli bir işbirliğine imza attı.

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Bursa'da kentsel dönüşüm tartışması sürüyor!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ile Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Sevilay Çetinkaya, Bursa'daki kentsel dönüşümü konuştu.

Bursa Sifaş-Polylen arazisindeki imar değişikliği yargıya taşınacak!

Bursa Barosu, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Nergis Holding'e ait Sifaş-Polylen arazisinde yapılan plan değişikliğini yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden Ataevler Meydan ihalesine tepki!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan, Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi’ne ait, ön proje, uygulama projeleri, detay projeleri ve 3D Görselleri Temini işi” adıyla ilanı yayınlanan ihaleye itiraz geldi.

Bursa Mimarlar Odası'nın 16. Olağan Genel Kurulu seçimleri yapıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 16. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Genç Mimarlar Platformu, Yönetim Kurulu üyeliklerini 5-2 kazandı.

Bursa Beşyol Kavşağı Projesi'ne Mimarlar Odasından eleştiri geldi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı-Terminal arasını raylı sistem ile birbirine bağlamaya hazırlanırken, diğer taraftan Beşyol’a yapılacak kavşak için çalışmalara başladı. Projeye ilk tepki Bursa Mimarlar Odasından geldi.

Bursa'nın kentleşme sürecine çevre mimarlarıda katıldı!

Olay Bursa gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Emin Yılmaz bugünkü yazısında Bursa'nın kentleşme sürecini anlattı. İşte o yazı...

Bursa Üftade Hazretleri Cami'nin çevresi onarıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Bursalı mimarlar 0,5 emsal artışını değerlendirdi!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Oda Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 0.50 emsal artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa'da Can Şimşek Mimarlık Atölyesi açıldı!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, kendi ismini taşıyan mimarlık atölyesini yeni yerinde hizmete açtı. Can Şimşek Mimarlık Atölyesi’ isimli işyerini düzenlediği kokteyl ile açılışını gerçekleştirdi.

bursa mimarları sorguluyor Haberi

bursa mimarları sorguluyor

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Türkiye Mimarlığını Sorguluyor" başlıklı sempozyum, 27 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen 3'üncü oturum ve Forum toplantılarıyla tamamlandı. Almira Otel'de düzenlenen sempozyumun 3'üncü oturumunda 'Ne Yapmalı?' başlığında "Türkiye'de İmar Nasıl Düzelir, Her Diploma Sahibi Mimar; Her Bina, Mimarlık Ürünü Mü ve Türkiye'de Mimarlık Yarışmaları" konuları ele alındı. Geniş bir katılımın sağlandığı 3'üncü oturuma Prof. Dr. 

Celal Abdi Güzer başkanlık etti. Oturuma Y. Doç. Dr. Murat Uluğ, Yüksek Mimar Boğaçhan Dündaralp ve Yüksek Mimar Hasan Özbay konuşmacı olarak katıldı. Hızlı kentleşmede ısrar edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, oturumun açış konuşmasında "Son yıllarda Türkiye, İstanbul ve diğer kentler diye ikiye ayrılan bir yapılaşma içinde. İnşaata dayalı bir ekonomi modeline gidiliyor. Üretimin büyük ölçüde inşaat...