12 / 05 / 2024

Bursa Minareliçavuş camii

Bursa Minareliçavuş camii

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Organize Sanayi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgelerinin kesişme noktasında bulunması nedeniyle yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş’a meydan düzenlemesi ile nefes aldıracak.

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

TOKİ'den Bursa'ya 4 yeni okul!

Bursa İli, Osmangazi İlçesi, (Hürriyet Anadolu Lisesi ve Başaran Ortaokulu) 40’ar Derslikli, Kestel İlçesi, (Musa Fırat Coşkun Ortaokulu) 24 Derslikli, Mudanya İlçesi (Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu) 24 Derslikli Eğitim Yapıları İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi 15 Aralık'ta yapılaca

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa'da 11.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi, 1757 ada 52,53 parselde yer alan tarlayı 11 milyon 156 bin 112 TL'ye icradan satıyor...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Bursa Terminal Cami açıldı!

BURULAŞ Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafının desteğiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen Terminal Camii, Başkan Alinur Aktaş tarafından ibadete açıldı.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

İznik Ayasofya Camii restorasyonu mecliste!

İznik Ayasofya Camii'nde yapılan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık hatalı restorasyonun düzeltilmesi için çalışma olup olmadığını sordu...

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Bursa Kefensüzen Camii'nde son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında yenilenen 600 yıllık Kefensüzen Camii’nde restorasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. 

Bursa'ya hızlı tren müjdesi!

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "İhale süreci başladı ve 2019 yılı sonunda inşallah Bursa'nın yüksek hızlı trenle ilgili test sürüşlerine başlayacağız. Bursalıları bu konforlu hizmetle 2020'de buluşturacağız." dedi.

Bursa, yıkılan binalarla nefes alıyor!

Bursa'da yapılaşmanın yoğun olduğu Yıldırım ilçesi Hacıseyfettin Mahallesi’nde de Hacıseyfettin Camii yanındaki 3 binayı kamulaştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında mahallelinin nefes alacağı bir yeşil alan düzenlemesi yapacak

Bursa Minareliçavuş camii Haberi

Bursa Minareliçavuş camii

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Organize Sanayi ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgelerinin kesişme noktasında bulunması nedeniyle yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş’a meydan düzenlemesi ile nefes aldıracak. Meydan yapılacak alanda kamulaştırılan binaların yıkım çalışmasını izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 binanın kamulaştırılarak yıkılmasının ardından ortaya çıkan 10 bin metrekarelik alana yapılacak rekreasyon çalışmalarının bölgeye değer katacağını söyledi.


Bursa’yı bütünüyle daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla tüm semtleri sosyal donatı alanları ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bir meydanı bulunmayan ve yoğun araç trafiğinin yaşandığı Minareliçavuş Mahallesi’ne de meydan kazandırmak için çalışmalara başladı. Öncelikle Minareliçavuş Camii çevresinden geçen yolu batıya deplase eden Büyükşehir Belediyesi, cami karşısında bulunan 5 binayı da kamulaştırdı. Kamulaştırılan binaların yıkımını başlatan Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan yaklaşık 10...