05 / 05 / 2024

bursa öğrenci kenti

bursa öğrenci kenti

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Bursa Büyükşehir belediye başkan adayı Dr. Kadir Koçdemir, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’i makamında ziyaret etti...

Yıldırım Belediyesi'nden 29 yıllığına kiralık öğrenci yurdu!

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'daki öğrenci yurdunu 29 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 5 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Ankara'da kira fiyatları tavan yaptı!

Yüze yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber memur ve öğrenci kenti Ankara'da emlak sektörü hareketlendi. Kentte kira ücretleri yüzde 30 zamlandı. 

Bursa Tophane'de dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi başkenti olan Tophane'nin kimliğini öne çıkarmak için dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. 

Bursa'da 7 önemli projenin startı verildi!

Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da tarih yeniden gün yüzüne çıkarken, bölge kent yeniden yeşile dönüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 önemli projeye başladı.

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Sakarya Unigarden yarın açılıyor!

Sakarya'da Fixus Yapı imzası ile hayata geçirilen Sakarya'nın en büyük öğrenci kenti Unigarden projesi yarın açılıyor...

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

bursa öğrenci kenti Haberi

bursa öğrenci kenti


Ziyarette MHP başkan adayı Koçdemir, fikir ve proje üreten üniversite ve öğrencilerin Bursa’nın geleceği için önemli bir kaynak olduğunu söyledi. Kadir Koçdemir, yıllardır tartışılan üniversite-kent bütünleşmesi için özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Koçdemir, seçilmeleri halinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Uludağ Üniversitesi ve öğrencilerinin kenti ve gençleri ilgilendiren konularda katılımcı ve söz sahibi olacaklarını da ifade etti. 


Başta valilik olmak üzere görev yaptığı şehirlerde üniversite ve öğrencilerin en önemli paydaşı olduğunu hatırlatan Koçdemir, Bursa’nın gerçek bir üniversite ve öğrenci kenti olması gerektiğini söyledi. Yıllardır lafta kalan söylemlerin ötesine geçilmesi gerektiğini belirten Koçdemir, seçilmeleri halinde üniversite ve öğrencilere büyük önem vereceklerini sözlerine ekledi.


Bursa...