17 / 05 / 2024

Bursa okul inşası

Bursa okul inşası

Bursa'da Türkiye'de bir ilke imza atıldı. Yapılan anlaşmaya göre, 2016 yılında bitirilmesi planlanan okullar, yap işlet devret modeli ile inşa edilecek. Müteahhitlerin yaptığı binaları devlet kiralayacak.

Bursa'da inşaatı tamamlanamayan sitenin sakinlerinden çağrı!

Bursa'da 27 sene önce inşasına başlanan 110 konutluk site tamamlanamadı. Çeşitli sebeplerle arsa sahibi ve müteahhitlerle davalık olan kooperatiftekiler, şirketten ve müteahhitten şikayetçi oldu.

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Bursa'da inşasına başlanan fakat yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin tasfiye edilmesi nedeniyle duran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

TOBB'dan İzmir'de okul inşası için 10 milyon TL!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde çeşitli oda ve derneklerin de katılımıyla İzmir'de 10 milyon TL bütçeli bir okul inşa edilmesine karar verildi.

TOKİ Bursa'daki emekli konutlarının inşasını tamamladı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Bursa’nın Nilüfer ilçesinde ‘Emekliye İkinci Bahar’ projesi kapsamında yaptığı 1201 konutun inşası tamamlandı..

Çin'in ilk özel demiryolu inşası onaylandı!

Çin'de ilk kez özel sektör tarafından üstlenilen demiryolu inşası onaylandı. Demiryolu Zhijiang eyaletinin Shaoxing ile Taizhou kentlerini birbirine bağlayacak...

Malatya'da arsa karşılığı 6 okul inşa edilecek!

Malatya Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 6 okul inşaatına karşılık 3 arsa veriliyor. Arsa karşılığı okul inşaatı ihaleleri 7 Haziran'da yapılacak...

Sanayi sitelerinin inşasına KDV istisnası!

Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küçük sanayi sitelerinin inşasına ilişkin tüm alımlar Katma Değer Vergisi'nden istisna olacak.

Suriye'nin inşası için 500 milyar dolarlık süreç!

Doğuda Rusya, İran ve Çin ile Batı'da ABD ile Avrupa'nın karşı karşıya geldiği Suriye'de 7. yaşını dolduran savaş geride büyük bir yıkım bıraktı. Ülkenin ilk etapta 500 milyar doları bulması beklenen yeniden inşası yapılacak. 

Gaziantep'te arsa karşılığı okul inşaatı ihalesi 8 Mayıs'ta!

Gaziantep Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, arsa karşılığı okul inşaatı ihalesi 8 Mayıs'ta yapılacak..

Aydın'da arsa karşılığı okul inşaat ihalesi 8 Mayıs'ta!

Aydın Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Bursa okul inşası Haberi

Bursa okul inşası

Bursa'da imzalanan imzalarla Türkiye'de bir ilke imza atıldı, yapılan anlaşmaya göre, 2016 yılında bitirilmesi planlanan okullar, yap işlet devret modeli ile inşa edilecek. 


Bursalı müteahhit 9 dönümlük kendi arsası üzerine 18 ayda 24 derslikli iki okul inşa edecek. Okulu 8 yıl boyunca aylık 100 bin liradan devlete kiralayacak. 8 sene sonunda ödemeler bittiğinde arsa ve okulu devlete devredecek. 


Bursa'da bir müteahhidin yapacağı okullarla, Türkiye'de bir ilke de imza atılmış olacak. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya gelen Osman Koçak, merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesinde yapılması planlanan 2 adet 24 derslik okul için protokol imzaladı. Yap işlet devret sistemi ile inşa edilecek okullarla Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını ifade eden Karaloğlu, "Reel olarak böyle bir uygulama yoktu. İlk defa yapılacak olan okul...