21 / 05 / 2024

Bursa Osb Sanayi ile tarım karşılaşması

Bursa Osb Sanayi ile tarım karşılaşması

Bursa’da kurulması planlanan yeni OSB, sanayiler ile STK’lar arasında tartışma yarattı. Sanayiciler yeni OSB’nin ruhsatsız fabrikaları denetim altına alacağını savunurken, STK’lar tarımsal arazilere büyük zarar vereceğini belirtiyor.

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili Belediye ve Sanayi Bakanlığı’nın çabaları sonrasında 1. etap OSB ilan edildiğini açıkladı.

Nilüfer Belediyesi Bursa'da sanayi imarlı arsa satacak! 

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Bursa Nilüfer'de yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsa 3 bin 17 metrekare alana sahip.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Bursa Orhangazi Süpürgelik Mevkii’nde sanayi dönüşümü başladı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine Süpürgelik Mevkii’nde daha önce sanayi alanı olarak ilan edilen bölge konusunda ön çalışmalar başladı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Hasan Bozbey, bugünkü köşe yazısında söz konusu çalışmaları kaleme aldı.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesi tamamlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2021 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021'de 16 OSB ve 5 sanayi sitesi projesinin tamamlanacağını açıkladı.

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Aygaz, Bursa OSB'de 50 milyon TL'ye arsa sattı!    

Aygaz A.Ş'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki atıl arsa ve üzerindeki taşınmazlar 50 milyon 50 bin TL bedel ile satıldı...

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi açıldı!

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

Yeni sanayi bölgelerine Yeşil OSB vizyonu!

Sanayinin teknolojik dönüşümü hakkında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Sanayinin teknolojik dönüşümünü Yeşil OSB vizyonumuzla yürütüyoruz. Yeni inşa edilecek sanayi bölgelerinin de bu vizyonla tasarlanmasını amaçlıyoruz" dedi.

Bursa OSB'den yatırımcılara satılık arsa!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi, OSB sınırları içerisinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın ihalesi 15 Ekim'de gerçekleşecek.

Bursa Osb Sanayi ile tarım karşılaşması Haberi

Bursa Osb Sanayi ile tarım karşılaşması

Bursa-Karacabey arasında kurulması gündemde olan yeni organize sanayi bölgesi (OSB), Kent Konseyi’nde masaya yatırıldı. Sanayiciler yeni OSB’nin Bursa’yı 2023 hedeflerine taşıyacağını savunurken; çeşitli sivil toplum kuruluşları Bursa’nın sanayiye doyduğunu belirterek, projeye karşı olduklarını açıkladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa’nın 2023'te 75 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayabilmesi için yıllık yüzde 20 ihracat artışı olması gerektiğini belirterek, “Mevcut üretim yapısıyla bu hedefi yakalamak mümkün değil. Bursa’nın hedefl eri doğrultusunda uzay, havacılık, savunma, raylı sistemler, teknik tekstil gibi katma değerli sektörlere geçiş yapılması gerekiyor. Ar-Ge ağırlıklı teknolojik sektörlere dönük olarak hızlı bir büyümenin sağlanması amacıyla teknoloji geliştirme bölgesi, mükemmeliyet merkezi, lojistik merkez ve eğitim merkezleri olan klasik OSB’lerden farklı üretim üslerine ihtiyacımız var” dedi.


Çevreye duyarlı sürdürülebilir...