05 / 05 / 2024

bursa osmangazi müstakil tapu dağıtımı

bursa osmangazi müstakil tapu dağıtımı

Osmangazi Belediyesi, ilçede yıllardır imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. İlk uygulamanın yapıldığı Yenibağlar mahallesinde 200 kişi, düzenlenen törenle tapularına kavuştu...

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm mağduriyeti: Hak sahiplerine borçlar çıktı!

Bursa Osmangazi'de, Gaziakdemir Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde mağdur olduklarını belirten mahalleliler duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı. 

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Osmangazi bölgesi genelinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı.

TOKİ Bursa Osmangazi 690 ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini yarın saat 11:30'da gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi Belediyesi depreme dayanıksız binayı yıktı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu belirlenen binanın yıkımının gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'de bir metruk bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar Mahallesi’nde tehlike saçan metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Osmangazi'de metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçe içerisinde bulunan metruk binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İbrahimpaşa Mahallesi'nde yer alan binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi Meydan Projesi'nde son durum ne?

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan kentin en büyük meydanı olacak Osmangazi Meydan inşaatındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bursa Osmangazi'de tarım arazisi üzerinde inşa edilmeye çalışan yapı yıkıldı! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, ilçede tarım alanı üzerine inşası yapılan yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

bursa osmangazi müstakil tapu dağıtımı Haberi

bursa osmangazi müstakil tapu dağıtımı


Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, ilçede yıllardır imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. İlk uygulamanın yapıldığı Yenibağlar mahallesinde 200 vatandaş, düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuştu. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yenibağlar Mahalle muhtarlığı önünde düzenlenen tapu dağıtım töreninde şunları dile getirdi: “Hisseli tapu, yalnızca Osmangazi’nin Bursa’nın değil Türkiye’nin sorunu. Özellikle Osmangazi’de, yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşehrilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. Yıllardır, imarı bulunmayan arazilere, bir göz evim olsun, benim olsun mantığıyla yapılan evler önce apartmana, ardından büyük mahallelere dönmüş. Müstakil tapusu olmayan bu konutlar, hizmet götürme noktasında bize de engel teşkil ediyor. Hem vatandaşın, hem de bizlerin...