30 / 04 / 2024

Bursa Osmangazide son durum

Bursa Osmangazide son durum

Bursa'da Meydan Gazetesi köşe yazarı olan Ercan Akyıldız bugünkü köşe yazısında Bursa Osmangazi İlçesi'ndeki kentsel sorunları, projeleri, yatırımları ve kaçak yapılaşmayı anlattı. İşte Akyıldız'ın o yazısı...

Bursa Osmangazi'de 60 kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerinde kaçak olarak inşa edilmiş baraka ve prefabrik evlerin yıkımını gerçekleştirdi. Çalışmada 60 barakayla bir prefabrik ev, bir kez daha yıkıldı.

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

TOKİ Bursa projesinde son dakika! Bu ilçedeki 103 yeni konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut idaresi Başkanlığının Bursa projesi için son dakika müjdesi geldi. Bu ilçedeki 103 yeni konutu aman kaçırmayın...

Bursa Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeli alıyor! Son başvuru 23 Şubat 2023!

Bursa Teknik Üniversitesi 4/B Sözleşmeli Destek Personeli alım ilanını duyurdu. Buna göre destek personelleri alınacak. İlanlara son başvuru tarihi 23 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Bursa projesinde son dakika müjdesi! 509 yeni konutu aman kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

Bursa İstanbul Caddesi kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Caddesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

TOKİ Bursa Harmancık son başvuru tarihi 10 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Bursa’da konut fiyatları son 1 senede yüzde 23,95 arttı!

Son dönemlerde konut satışlarında ciddi bir artış gösteren Bursa’da, satılık konut fiyatları yüzde 23,95 oranında arttı. En çok tercih edilen bölgeler  İznik, Gemlik, Nilüfer, Orhangazi ve Kestel oldu.

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi!

Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Bursa Orhangazi alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Bursa T2 tramvay hattında son durum!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, inşaat çalışmaları durma noktasında devam eden T2 tramvay hattında 3 aylık son bir süre belirlediklerini dile getirerek “Bana sorarsanız, yetişmez. Sonucu ne olur derseniz, sonucuna katlanırlar” diye konuştu.

Bursa Osmangazide son durum Haberi

Bursa Osmangazide son durum

Bursa'nın en büyük merkez ilçelerinden Oşmangazi'de önemli bir o kadarda insana "İşte bu" dedirtecek değişimler yaşanıyor. 

Zamanında "oy uğruna" kaçak inşaatlara tapu dağıtım törenlerinin düzenlendiği Osmangazi'nin bugünlerde çehresi değişiyor. 

Osmangazi Bursa'nın değişen yüzü diyebiliriz... 

Özellikle yapılaşmanın yoğun olduğu bölgeler için hazırlanan planlar uygulama konulmuş. 

Önceki gün Başkan Mustafa Dündar ile birlikte Yunuseli, Giineştepe ve Hamitler bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde görme imkanımız oldu. 

Tek kelimeyle harika... 

Başkanın ifadesiyle yaklaşık 70 bin kişin yaşadığı bölgede kaçak yapılaşmanın K'sı yok Modern binaların yer aldığı mahallelerde, parklar ve yaşam alanları oluşturulmuş. 

Kaçak yapılaşmanın tamamen önüne geçilmiş... 

Siyasi çıkarların bir kenara bırakıldığı ilçede oluşturulan "modern kent" anlayışı, Başkan Dündar'ın kararlı tutumuyla, daha önce kaderine terk edilen bölgeler, yeniden ayağa kalkmış, kendini bulmaya başlamış. 

Bana göre bunun en önemli nedeni, bu kenti sevmek ve...