21 / 05 / 2024

Bursa Özlüce Kültürevi

Bursa Özlüce Kültürevi

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredilen Özlüce Kültürevi, kaderine terk edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için sözlü sınav detaylarının belli olduğunu kaydetti. Buna göre yapılacak olan sözlü sınav detayları neler ve başvurular nereye yapılacak? 

Bursa Yıldıztepe Kültür Merkezi 10 yıllığına kiralanacak!

Bursa'daki Yıldıztepe Kültür Merkezi 96 milyon TL bedelle 10 yıllığına kiraya verilecek. İşte detaylar...

Bursa Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Bursa İli Mudanya Belediye Başkanlığı, Yıldıztepe Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi için kiralama ihalesi düzenliyor. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım başvurusu nasıl yapılır? Kütüphaneci alımı şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alım ilanını yayınladı. Bakanlık tarafından yayınlanan ilana göre sözlü sınav sonuçlarına göre kütüphaneci pozisyonuna toplamda 465 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özlüce Yapı Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Çoban tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Bursa Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar meydana çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Orhangazi Kültür Merkezi'nde dükkanlar gün yüzüne çıktı.

Bursa Gürsu'daki kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’da Gürsu Belediyesi tarafından tam kapanma öncesinde 26 Nisan tarihinde Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

Bursa İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi, ilçe sakinlerinin hizmetine açıldı.

Bursa Keles Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce Keles’te yapılması planlanan ve içerisinde otopark, restoran, düğün salonu, konferans salonu ve fuaye alanı da yer alan Keles Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Bursa Özlüce Kültürevi Haberi

Bursa Özlüce Kültürevi

Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredilen Özlüce Kültürevi, kaderine terk edildi.


Tarihi Kentler Birliği’nden 2006 yılında Nilüfer Belediyesi’ne ödül kazandıran tarihi yapı Özlüce Kültürevi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı davanın sonucunda gelinen süreçte şimdi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Geçmişte hem kilise hem de cami olarak kullanılan tarihi bina, metruk bir haldeyken Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanan proje kapsamında Nilüfer Belediyesi tarafından restore edildi ve Özlüce Kültürevi olarak hizmete açıldı. 


Ancak daha sonraki süreçte açılan dava sonucu bina Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne geçti. Restora edilerek kente kazandırılan Özlüce Kültürevi bu süreçte kullanılmayınca ilgisizlikten yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bölgede ayakta kalmış az sayıdaki tarihi yapıdan biri olan Özlüce Kültürevi’nin içinde bulunduğu durum çevre sakinlerinin tepkisine yol açıyor.


Atıl bir...