02 / 06 / 2024

Bursa sahil dönüşüm

Bursa sahil dönüşüm

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa'nın sahip olduğu zenginlikleri bir bir açığa çıkartan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi...

TOKİ'nin Bursa’daki dönüşüm projelerinde son durum!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Sıcaksu’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle başlattığı dönüşüm projesindeki son durumu kaleme aldı…

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa'nın 7 mahallesinde dönüşüm başlıyor!

Çarpık yapılaşmanın merkezi olarak görülen Bursa'da dönüşüm başlıyor. Kentteki 7 bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi.

Bursa Mudanya'da değişim ve dönüşüm hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın dört bir yanına hizmet götürdüklerini, değişim ve dönüşüm çalışmalarını tüm bölgelerde hızla devam ettiğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan fakat ruhsat alamayan riskli yapılara 0.50 emsal artışının bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sağlanacağını söyledi.

Bursa'da kentsel dönüşüm mağdurları mecliste hak aradı!

Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamında daireleri yıkılan ancak açılan davalar ve 1 Ekim’de yönetmeliğin değişmesiyle mağdur olan 88 site sakini Büyükşehir Meclisi’nde haklarını aradılar. 

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

Bursa'da kentsel dönüşüm engelleri çözülüyor!

Bursa’da kentsel yenilenme nedeniyle yıkılan ancak yasadaki boşluklar sebebi ile bir türlü yapılamayan alanların dönüşümüne imkan sağlayan karar, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle alındı.

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

İsmail Hakkı Edebali Bursa'nın dönüşüm projeleri anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa'nın Yavuzselim Mahallesi sakinleriyle buluşmasında kentsel dönüşüm çalışmaları ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. 

Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm talimatları gündeme gelmişti. Bu talimatların ardından Bursa'da kentsel dönüşüm anlayışı değişiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa'daki dönüşüm rezaletine son verin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm konusundaki talimatının ardından gözler İstanbul’da Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’ne çevrildi.

Bursa sahil dönüşüm Haberi

Bursa sahil dönüşüm

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa'nın sahip olduğu zenginlikleri bir bir açığa çıkartan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de uzunluğu 115 kilometreyi bulan sahillerde düzenleme faaliyetlerine start verdi. Gemlik'ten başlatılan ve 115 kilometrelik Mudanya ile Karacabey sahillerini kapsayan kıyı haritası çalışmalarının sonuçlarına göre uygun projelerin hazırlanacağını ve bu projelerin onay için bakanlığa sunulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onayın ve verilen yetkinin ardından hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine başlayacaklarını açıkladı. 


Başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından bütünleşik kıyı planlarının ortaya çıkacağını ve onay için bu planların bakanlığa sunulacağını belirten Başkan Altepe, alınan onayın ardından yapılan yetkilendirmeyle birlikte Gemlik, Mudanya ve Karacabey'de yapılacak projelerin Bursa'nın gerçek anlamda bir sahil kenti olduğunu tüm dünyaya göstereceğini ifade etti. Başkan Altepe, "Türkiye'de ilk kez bu derece nitelikli bir çalışma yapılmış...