28 / 07 / 2024

Bursa sahilleri yatırıma açıldı mı

Bursa sahilleri yatırıma açıldı mı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerle ilgili hazırladığı 1/50.000’lik ‘Bütünleşik Kıyı Yönetim Planı’na, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan 'Yatırıma Destek' TL kredisi!

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, 10 yıla kadar vadeli Yatırıma destek TL kredisini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın belirlediği güncel politika faiz oranına endeksli, bugün itibarıyla yüzde 7,75 faiz oranıyla yatırımcılara sundu.

104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ocak-Kasım 2019 döneminde 104 milyar liralık yatırıma tamamlama vizesi verildiğini ve 157 bin 374 kişilik istihdam oluştuğunu belirterek "116 milyar liralık yatırıma yeni teşvik belgesi verdik,186 bin 394 ilave istihdam bekliyoruz" dedi.

OSB'lerdeki boş parseller yatırıma kazandırılacak!,

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi hakkında açıklama yapan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Amacımız, OSB’lerdeki boş parselleri yatırıma hızlı bir şekilde kazandırarak üretim ve istihdamı etkin şekilde artırmak" dedi...

Bosch'tan Bursa'ya 1.2 milyar liralık fabrika yatırımı!

Bosch, Bursa'da 1,2 milyar liralık yatırıma hazırlanıyor. Firma, yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi kuracak.

Bursa dev yatırımlarıyla örnek kent konumunda!

Bursa, 16 yıldır yapılan yatırımlarla dikkatleri çekiyor. Bölgede yapılan örnek çalışmalara bölge örnek kent konumuna geldi.

Bursa’da yatırım tutarı 3.2 milyar liraya ulaştı!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Bursa’da bu yılın ilk 5 ayında 165 yatırım belgesi alındığını söyledi. Onur, yatırım tutarının 3,2 milyar düzeyine ulaştığını ifade etti.

Hasan Aslanoba gayrimenkullerini satıp yatırıma dönüştürecek!

Hasan Aslanoba, Türkiye'deki en büyük yatırımcılardan biri. 2012’den bu yana 90 girişime 80 milyon dolar yatırım yaptı. Aslanoba  Bursa ve İstanbul’daki gayrimenkullerini satarak yeni yatırımlara dönüştürmeyi hedeflediğini söyledi. 

Gayrimenkul ve inşaat fuarları yatırıma zemin sağladı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa Rising City Gayrimenkul Fuarı ile Bursa İnşaat ve Dekorasyon Fuarı, 30'un üzerinde ülkeden 300 yatırımcıyı ağırlıyor.

Bursa Beton’dan yatırıma devam!

Bursa Beton, inşaat sektörünün büyüme oranının üzerine çıkan bu performansıyla rekora koştu. Bursa Şehir Hastanesi için ürettiği C60 sınıfı beton ile sektöründe fark yaratan şirket, sürekliliğini koruyan AR-GE yatırımlarıyla yüksek mukavemetli, kaliteli hazır beton üretmeye devam ediyor.

Erkanlı Grup 450 milyon TL'lik yatırıma hazırlanıyor!

Erkanlı Grup Başkanı Rıza Erkanlı 4 yeni yatırıma hazırlandıklarını söyledi. Erkanlı, 4 yatırımın toplamda 450 milyon TL’yi bulacağını, 5 yıl içinde toplam 10 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti...

Ece Turanlı: Yatırıma devam!

"Önümüzdeki 4 yıl içerisinde tamamlayacağımız yatırımlara başladık" diyen Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ece Turanlı yatırıma devam edeceklerini belirtti...

Bursa sahilleri yatırıma açıldı mı Haberi

Bursa sahilleri yatırıma açıldı mı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerle ilgili hazırladığı ‘Kıyı Yönetim Planı’, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 1/50.000’lik ‘Bütünleşik Kıyı Yönetim Planı’nın Türkiye’de ilk defa Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Bakanlıktan onaylandığını, bu plan ile Bursa sahillerine önemli bir vizyon kazandırmış olduklarını söyledi.


‘Bütünleşik Kıyı Yönetim Planı’ çerçevesinde 115 kilometrelik Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Altepe, “Sahillerde 1/50.000’lik kıyı yönetim planı içerisinde batimetrik, şinofrafik, sismik, kirlilik, rüzgâr ve dalga analizleri yapıldı. Tüm noktalarda bu ölçüm ve analizler yapıldıktan sonra 1/50.000’lik ‘Bütünleşik Kıyı Yönetim Planı’mız Ankara’ya sunulmuştu. 26 Ekim 2015 tarihinde de Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız tarafından onaylandı ve şu anda askıda… Bizler de bu plan doğrultusunda artık tüm sahillerimizde Mudanya, Gemlik ve...