04 / 05 / 2024

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restorasyon

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restorasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ecdat yadigarı eserlerin ayağa kaldırılması çalışmalarına son sürat devam ediyor. Büyükşehir bu kapsamda Bursa Sinan Paşa Külliyesi'ni ayağa kaldırıyor.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restore ediliyor!

arihi kültürel mirastan spora kadar her alanda yatırım hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir İlçesi’ndeki Sinan Paşa Külliyesi’ni de ilk günkü ihtişamına kavuşturmak amacıyla restorasyon çalışmalarına start verdi.

Bursa Mustafa Kemal Paşa Temizlik işçi alıyor

Bursa'da Mustafa Kemal Paşa Temizlik, özel güvenlik görevlisi olarak istihdam etmek üzere 1 işçi alımı yapacağını açıkladı. Açıklamaya göre son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 tarihi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Barbaros Hayrettin Paşa Camisi 2.5 yıl sonra açılacak!

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olarak bilinen ve Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camisi inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla 2.5 yıldan sonra ibadete açılıyor.

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa’nın köklü eğitim kurumları arasında yer alan ve yıkılan eski binası 1968 yılında yeniden yapılan Demirtaşpaşa İlkokulu, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından modern bir eğitim kurumu haline getirildi.

Bursa Demirtaşpaşa İlkokulu için 3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın tarafından baştan aşağı yenilenen Demirtaşpaşa İlkokulu’nda eğitim, 17 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restorasyon Haberi

Bursa Sinan Paşa Külliyesi restorasyon


Tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’yı adeta bir Açıkhava müzesine dönüştüren ve kentin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasıyla bu çalışmalarını taçlandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 


Kent merkezinde el atılmadık tarihi eser bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde de önemli bir eseri yeniden ayağa kaldırmak amacıyla restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Osmanlı Sadrazamı, Yemen Fatihi Sinan Paşa tarafından yaptırılan ve sadece camii, medrese birimleri, imaret, kuzeydoğuda külliyenin ana girişi ve batıda camiye girişi sağlayan kapının ayakta olduğu yaklaşık 5 asırlık külliye, yapılan restorasyonla birlikte ilk günkü ihtişamına kavuşturulacak.


Külliyedeki çalışmaları incelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe konuyla ilgili olarak, “İlçenin tam kalbindeki yaklaşık 500 yıllık Sinan Paşa Külliyesi de önemli bir ecdat emaneti. Cami, medrese, imaretleriyle güzel bir...