07 / 05 / 2024

Bursa sualtı müzesi projesi

Bursa sualtı müzesi projesi

Recep Altepe, İznik Gölü’ndeki, tarihi yaklaşık 2 bin yıla dayanan bazilikanın kalıntılarının ziyaret edilebileceği, dünyadaki en güzel sualtı müzesi uygulamasını İznik’te gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Bursa Panorama 1326 Fetih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Panorama 1326 Fetih Müzesi'nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Dondurma Müzesi tamamlandı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dondurma Müzesi'nin inşaatını tamamladı.

Panorama 1326 müzesi Yılmaz Vural’ın başını döndürdü!

Türk futbolunun tecrübeli teknik direktörleri arasında yer alan Yılmaz Vural, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde adeta büyülendi.

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

Bursa sualtı müzesi projesi Haberi

Bursa sualtı müzesi projesi


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Gölü’ndeki, tarihi yaklaşık 2 bin yıla dayanan bazilikanın kalıntılarının ziyaret edilebileceği, dünyadaki en güzel sualtı müzesi uygulamasını İznik’te gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Altepe, çalışmaların turizm açısından da İznik ve Türkiye’ye büyük bir değer katacağını ifade etti.


Bursa’daki medeniyetlerin izlerini ortaya çıkaran eserlerle kente değer katan Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasa yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kentin tüm ilçelerinde bu çalışmaların devam ettiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki bazilikanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı incelemede, çalışmaların son durumu hakkında uzmanlardan bilgiler aldı.


Tarihinin daha eski olduğu belirtildi

Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin’in sunumunu ilgiyle izleyen Başkan Altepe,...