29 / 04 / 2024

bursa tarihi surlar

bursa tarihi surlar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köylü pazarının 10 gün içerisinde, tarihi surlarda faaliyete açılacağını söyledi...

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Bursa Osmangazi'de 8 adet arsa satışa sunuldu! Arsa alacaklar bu tarihi kaçırmayın! 

Bursa Osmangazi Belediyesi, Bursa ili, Osmangazi ilçesi, Gündoğdu Mahallesi'nde yer alan 8 adet arsayı satıyor. Peki Bursa Osmangazi'deki arsaların fiyatları ne kadar? İşte merak edilenler ve ihale tarihi...

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

TOKİ Bursa Harmancık son başvuru tarihi 10 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Harmancık projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 10 Aralık olarak belirlendi.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Konya Şükran Mahallesi'nde dönüşüm başladı!

Konya'nın Şükran Mahallesi'nde devam eden çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dönüşümle birlikte kentte bulunan tarihi surlar gün yüzüne çıkıyor. 

Bursa'da tarihi Ulu Cami ve çarşıların çevresindeki eski yapılar yıkılıyor!

Bursa'daki "Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında Kızılay, Merkez Bankası ve İŞKUR binalarının ardından 15 iş yeri yıkıldı.

bursa tarihi surlar Haberi

bursa tarihi surlar

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihine ışık tutan surlarda 10 gün içinde faaliyete başlayacak olan köylü pazarı ile bölgenin yeniden eski canlılığına kavuşturulacağını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın tarihi mirasını gün yüzüne çıkarırken, otantik değerleri de aynı özellikleriyle geleceğe taşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile birlikte tarihi surlara yaptığı incelemede, Tahtakale’deki köylü pazarının sur içindeki alanda yeniden faaliyete başlayacağının müjdesini verdi.


Başkan Altepe, kültür ve medeniyet kenti Bursa’nın her köşesinin yeniden düzenlendiğini ifade ederek, “Bursa’nın en önemli bölgelerinden biri Tahtakale bölgesi ve surlardır. Tahtakale ile özdeşleşen köylü pazarının tekrar canlandırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak faaliyetlerimizi başlattık. Köylü pazarı, Yerkapı’nın önündeki dış ve iç surun bir arada olduğu, belediyenin daha önce kamulaştırdığı...