15 / 05 / 2024

bursa tekstil akademisi

bursa tekstil akademisi

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının desteğiyle yürütülen Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi Akademi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar-Ge üssü olacak

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 10.5 milyon TL'ye satılık tekstil fabrikası!

Bursa 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Bursa ili, Yıldırım İlçesi, Demetevler Mahallesi 6895 ada 6 parselde yer alan tekstil fabrikasını 10 milyon 546 bin 199 TL'ye satıyor...

Ankapark, ECS Stil Tekstil’e mi devredildi?

Ankara’da kulislerde, GBM Ticaret AŞ-Çelik ortaklığının, Ankapark'ın işletmesini, Bursa merkezli ECS Stil Tekstil’e devrettiği konuşuluyor...

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin kaba inşaatı bitti!

Bursa Mudanya Belediyesi tarafından projelendirilen ve çalışmalarına başlanan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi inşaatında sona gelindi. Bu yıl açılan akademi Türkiye'nin en büyüğü olacak.

Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da yakında açılacak projeleri inceledi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yakında hizmete açılacak Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Bursa Tekstik Mükemmeliyet Merkezi Eylül'de açılıyor!

Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından eylül ayında hizmete açılması planlanıyor. Merkezin kente büyük değer kazandıracağı belirtiliyor.

Bursa Ticaret Odası'nın dev projelerinde sona gelindi!

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde inşa edilen Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’nin en büyük Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin yeni hizmet binasının açılışı için geri sayım başladı.

Bursa’ya Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi!

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Bursa Yeşim Tekstil arazisine toplu konut yapılacak!

Çağlar Grubunun SGK’ya olan prim borçlarının tahsilatı, el konulan Yeşim Tekstil arazisi üzerine kurulacak konutların satışı ile gerçekleştirilecek. 280 milyon liralık borcun tahsil edileceği konut sayısının ise sadece 1061 olması akılları karıştırdı.

Bursa İran'la inşaat malzemesi ihracatını geliştirecek!

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’nın İran ile ihracatta en fazla paya sahip 4. il olduğunu belirttti. Otomotiv ana ve yan sanayii, tekstil, makine ve inşaat malzemesi ihracatında istenilen konuma ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Çilek Mobilya, Bursa Ev Tekstil Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tematik tasarımlarıyla bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası Çilek, 28-31 Mayıs tarihlerinde, Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekşen Ev&Stil Fuarı’nda ziyaretçileri ile buluştu.

Aluç Otel projesi Bursa Nilüfer'de başlıyor!

A.J.T Tekstil, Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Odunluk Mahallesi'nde 201 odalı bir otel projesi hayata geçirecek. Aluç Otel projesinin 24 ayda tamamlanması planlanıyor...

Bursa Dokumaca Efsanaler sergisine ev sahipliği yapıyor!

Bursa’nın önemli kültür merkezlerinden Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda düzenlenen ‘Dokumaca Efsanaler’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bursa Tutanlar Turizm İnşaat Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Bursa Tutanlar Turizm Tekstil Gıda İnşaat Makina Dayanıklı Tüketim Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Tahsin Yener tarafından 25 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

bursa tekstil akademisi Haberi

bursa tekstil akademisi


Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının (BEBKA) desteğiyle yürütülen "Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Akademi, tekstil ve konfeksiyon sektörünün özel eğitim ve Ar-Ge üssü olacak. 


UHKİB'in yazılı açıklamasına göre, tekstil ve konfeksiyon sektörüne özel eğitim ve Ar-Ge platformu oluşturmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, sektörün Ar-Ge çalışmalarına yönelik eğitim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, sektöre özel kütüphane ve görsellere sahip eğitim salonu oluşturularak, örnek eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve Ar-Ge çalışmaları için model uygulamalar yapılması hedefleniyor. 


"Projeler en baştan itibaren firmalar ile birlikte hazırlanacak"


"BUTEKOM Akademi"nin proje danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, projenin, 2013'teki "Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ortak Kuruluş: BUTEKOM" projesinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Ulcay, BUTEKOM projesinde 3 firmanın yer aldığında işaret ederek, "BUTEKOM Akademi...