27 / 04 / 2024

bursa Tematik Lise

bursa Tematik Lise

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde 16 ilde hayata geçirilen tematik liselerden biri Bursa İnegöl'de açıldı.

O belediye çok sayıda memur alımı yapacak! Lise, ön lisans ve lisans mezunları başvurabilecek!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından beklenilen memur alımı yapılacağı duyuruldu. En az lise mezunu olan toplam 25 memur ve zabıta memur alımı yapılacak. İşte detaylar...

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

İnegöl’de tematik lise açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde 16 ilde hayata geçirilen tematik liselerden biri Bursa İnegöl'de açıldı.

Bursa Kestel'de 20 milyon TL'ye okul inşa edildi!

Hayırsever işadamı Alaattin Dağlı tarafından Bursa Kestel'e 20 milyon liraya teknik lise inşa edildi. Modern okul, 2017-2018 eğitim öğretim için hizmete açılacak.

Kocaeli’de 3 tematik lise açılıyor!

Milli eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze’de yapılan “Kocaeli Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” toplantısını değerlendirirken Dilovası’nda 1, Gebze’de 2 tematik lise açılacağını söyledi.

Bursa Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hisar bölgesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı’nın restorasyonunun ardından, Tophane Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin müzesi olarak kente kazandırılacağını söyledi.

Bursa Nilüfer'de 165 dönümlük arazi eğitim tesislerine ayrıldı!

Bursa’da 165 dönüm alana anaokulu, ilköğretim, lise ve üniversite kurulması için Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Birlik Vakfı arasında protokol imzalandı.

Çilek Mobilya, Bursa Ev Tekstil Fuarı'nda yoğun ilgi gördü!

Tematik tasarımlarıyla bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası Çilek, 28-31 Mayıs tarihlerinde, Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekşen Ev&Stil Fuarı’nda ziyaretçileri ile buluştu.

Çilek Mobilya, Bursa Ev&Stil Fuarı'nda!

Tematik tasarımlarıyla bebek, çocuk ve genç odası kategorisinde Türkiye’nin en sevilen markası Çilek, bugün Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde açılışı gerçekşen Ev&Stil Fuarı’nda ziyaretçileri ile buluştu.

TOKİ'nin Bursa İnegöl'deki bin 930 konutu hizmete açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bin 930 adet TOKİ konutu, cami, aile sağlığı merkezi, ilkokul, ortaokul ve lise binalarını hizmete açtı.

Bursa'da eski lise binasının yerine oyun alanları yapılacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Belediye Başkanı Süleyman Çelik, lisenin eski binasının yıkıldıktan sonra lisenin yerine oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını da dile getirdi.

TOKİ Bursa ilköğretim okulu, lise ve anaokulu ihalesi bugün!

TOKİ Bursa ilköğretim okulu, lise ve anaokulu ihalesi bugün saat 14.30'da yapılıyor...

TOKİ Bursa Osmangazi'de ilkokul ve lise ihalesi 14 Mart'ta!

TOKİ Bursa Osmangazi'de ilkokul, anaokulu ve kız meslek lisesi inşaat işlerinin ihalesini 14 Mart 2013 tarihinde yapacak...

bursa Tematik Lise Haberi

bursa Tematik Lise


Milli Eğitim Bakanlığı'nca Türkiye genelinde 16 ilde hayata geçirilen tematik liselerden biri Bursa İnegöl'de açıldı.


Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’nda açılan Tematik Lise, mobilya sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek.


Mobilya üzerine açılan tematik Liseye ilk etapta 80 öğrenci alınacak. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu’ndaki Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bünyesinde açılan tematik lise, Bursa'da ilk olma özelliğini taşıyor. Türkiye genelinde kapılarını açacak 16 tematik lise arasında yerini alan lise proje okulu olarak faaliyet gösterecek.

İnegöl Tematik Lisesi’ne kaydolmak isteyen öğrenciler, yetenek imtihanına tabi tutulacak. sınavına Değerlendirme puanının yüzde 30´u ile TEOG puanının yüzde 70´inin toplamından oluşacak puana göre öğrenciler liselere...