18 / 05 / 2024

Bursa turizmi 2015

Bursa turizmi 2015

Bursa turizmde de iddiasını ortaya koyuyor. Barındırdığı değerleri bir bir gün ışığına çıkaran kent pastadaki payını her geçen gün artırıyor. Osmanlı mirasına sahip çıkması ile ülke genelinde örnek alınmaya başlandı.

Bursa'da sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar! 

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Sağlık Turizmi’ konulu yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin sağlık turizmi incelendi. Toplantıda hedefin 20 milyar dolar seviyelerine ulaşmak olduğu bildirildi. 

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Bursa'da ipotekli konut satışları arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verileri göre, Bursa'nın en çok konut satılan ilçesi Nilüfer oldu. Bölgede ipotekli satışların 2015 verilerine göre arttığı görüldü.

Bursa Gölyazı Köyü’ne turizm yatırımları geliyor!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı Köyü’nün sadece Bursa için değil Türkiye içinde çok önemli bir turizmi merkezi olduğunu belirtti. Bozbey, bölgede turizm alanındaki projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Bursa'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, konut fiyatı artışlarının yüzde 20'yi bulduğu Bursa'da, 2016 yılı konut satışlarının Kasım ayı itibarıyla 2015 yılını yakaladığını, yıl sonu tahminlerinin ise bir önceki yılın yüzde 10 üzerine çıkmak olduğunu söyledi.

Bursa'da en pahalı evler Osmangazi'de!

Bursa'da konut fiyatları 2016'nın ilk yarısında yüzde 2 artarak 25 bine ulaştı. 2015'te 50 bin konutun satıldığı kentte bu yılın ilk altı ayında da 25 bin konut satışı yapıldı.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Bursa yabancıya konut satışlarında Türkiye'de 3. oldu!

Bursa'nın, yabancılara konut satışında Türkiye'de 3'üncü sırada yer aldığı bildirildi. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa genelinde geçen ay satılan konut sayısı, 2015 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 15,3 azaldı.

Bursa'da emlak piyasası hareketleniyor!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Feridun Eyüpoğlu Bursa'daki emlak piyasasını değerlendirdi. Eyüpoğlu, Bursa'da satılan konutların 2015'in şubatına oranla yüzde 21 artış yaşadığını kaydetti.

Bursa konut satışında rekor kırdı!

Birçok sektör için 'kayıp yıl' olarak nitelendirilen 2015'te konut sektörü, ülke genelinde tarihi bir rekora imza attı. Bursa, bu yılda gerçekleştirilen satışla ülke sıralamasında yine ilk beşte yer aldı.

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye Evleri kura çekilişi!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye Evleri kura çekilişi 15 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek. Fiyatların henüz netleşmediği projede başvuru işlemleri 30 Aralık 2015 tarihi itibariyle sona erdi.

2016 Bursa Osmangazi'de kentsel dönüşüm yılı olacak!

Bursa Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında hız verdiği kentsel dönüşüm çalışmalarına 2016 yılında yepyeni projeler de dahil ederek sadece ilçenin değil tüm kentin çehresini değiştirmeyi hedefliyor.

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye son başvuru tarihi!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye son başvuru tarihi 30 Aralık 2015 olarak belirlendi. Kura çekilişi 15 Ocak 2016 tarihinde yapılacak olan projede 240 aya varan vade avantajı sunuluyor.

Bursa turizmi 2015 Haberi

Bursa turizmi 2015

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin tarihi eserleri ayağa kaldırmaya yönelik aralıksız çalışmaları adeta kentin çehresini değiştirdi. Hanlar Bölgesi, konaklar, külliyeler vb. birçok eser Altepe döneminde ayağa kaldırıldı ve turizme kazandırıldı. Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık'm Unesco tarafından geçtiğimiz yıl Dünya Kültür Mirası listesine alınması Bursa'nın dünya genelinde tanıtılması adına büyük bir başarıydı. 


Bursa'nın simgesi haline gelen teleferik başarılı bir yap-işlet-devret modeli ile baştan aşağı yenilendi. İlk etapta Sarıalan'a kadar giden teleferik yılın ilk 4 ayında yılsonu hedefini yakaladı ve beklentilerin üzerine çıktı. Devamında oteller bölgesine kadar uzatüan hat ile Uludağ daha kolay ulaşılabilir hale geldi. Kış turizminin vazgeçilmezi Uludağ günübirlik tatilcilerin de yüzünü güldürdü. Yazın Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği teleferik kış aylarında da kayakse verleri zirveye taşımaya başladı. Hanlar bölgesi...