11 / 05 / 2024

bursa Yeniköy arsası

bursa Yeniköy arsası

Bursa Orhangazi’nin gündemini tam 1 yıldır meşgul eden Yeniköy’deki satılması planlanan arsalar ile ilgili süreç devam ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında ''Yeniköy'deki arazilerin satışı'' ile ilgili süreci anlattı.

Bursa Yeniköy'de yıkım çalışmaları başladı!

Daha önce somut adım atılamayan Bursa Yeniköy meydan çalışması için Orhangazi Belediyesi harekete geçti. 

Yeniköy’de arsa satışı tartışması!

Bursa Orhangazi’nin gündemini tam 1 yıldır meşgul eden Yeniköy’deki satılması planlanan arsalar ile ilgili süreç devam ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında ''Yeniköy'deki arazilerin satışı'' ile ilgili süreci anlattı.

İBB'nin Yeniköy’deki arazisi Katarlılara satıldı!

Bayrampaşa’daki Carrefoursa’ya ait arsasının ardından Yeniköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazi de Katarlılara satıldı. 

Bursa Büyükşehir'den 26.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi'deki arsasının ihale ile satıyor. İhale 13 Mart'ta yapılacak..

Pamukkale Yeniköy'e yeni yol!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bir araya geldiği Yeniköy mahalle sakinlerine yol müjdesi verdi. Gürlesin, Yeniköy'ü Pamukkale mahallesine bağlayan yolda düzenleme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bursa Armutköy Cami açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında yeniden düzenlenen ve kentin önemli değerlerinden biri olan Muhammed Emin Paşa’nın kabrinin bulunduğu Armutköy Camii ve haziresi, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Dilek Sabancı Yeniköy'deki Baran Yalısı'na tadilat yaptırdı!

Sakıp Sabancı'nın büyük kızı Dilek Sabancı, 50 milyon dolara aldığı Yeniköy'deki Baran Yalısı'na tadilat yaptırdı. Yalı sadece yazın kullanılacak. Sabancı, Haziran ayında yeni yazlığına taşınacak. Baran Yalısı, Dilek Hanım'ın sahibi olduğu dördüncü yalı.

Bursa Büyükorhan'a kapalı pazar yeri inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçeleri de daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Büyükorhan ilçesine de 2 bin metrekare alanlı modern kapalı Pazar yeri kazandırıyor.

Aslı Enver, Murat Boz'un Yeniköy’deki villasına taşındı!

Ünlü popçu Murat Boz ile sürpriz bir aşka imza atan Aslı Enver sevgilisinin Yeniköy’deki villasına taşındı. Murat sevgilisi taşınmadan önce evinde yaklaşık 50 bin TL’lik tadilat yaptırdığı öğrenildi.

Bursa Hasköy-Balat arasına yeni köprü yapılacak!

Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğunun arttığı Bursa – Mudanya karayolunun yüklerini azaltmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hasköy – Balat arasına yapılacak yeni köprü ile Mudanya’ya ulaşımı önemli ölçüde rahatlatacak.

TOKİ Rize Yeniköy Konutları yıkılıyor mu?

TOKİ tarafından Yeniköy mahallesinde "Timya Vadisi" kentsel dönüşüm projesi ile inşa edilen 749 konutun geç kalması ile birlikte zemin etüdü yapılmadan yapılan bir blok yan yatınca yüklenici tarafından yıktırıldı.

Kestel, Bursa Büyükşehir´le dönüşecek!

Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binasındaki görüşmede ilçelerdeki yatırımları değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel’in Büyükşehir hizmetleriyle adım adım dönüşeceğini, cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Beşyol Kavşağı için kolları sıvadı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bir taraftan Kent Meydanı – Terminal arasını raylı sistem ile birbirine bağlamaya hazırlanırken, diğer taraftan da hem tramvay hem de araç trafiğinin kesintiye uğramaması için Beşyol’a yapılacak kavşak için kolları sıvadı.

bursa Yeniköy arsası Haberi

bursa Yeniköy arsası

Daha önceki belediye yönetimi tarafından 2018 bütçesine konulmasına rağmen itirazlar, mahkeme süreci ve kamuoyundan seçim döneminde oluşan yoğun tartışmalar nedeniyle buradaki arsa satışları gerçekleşemedi.

Orhangazi kamuoyu Yeniköy’de yeni imar planı ile oluşan arsaların satışını konuşurken, acaba asıl gözden kaçırılan bir durum var mı diye de insan merak etmiyor değil. Mesele sıradanlaştırılınca, aslında gözden kaçan bir durum söz konusu.

Yeniköy arsalarının satışı ve orada yeni oluşacak yeni yerleşim alanları aslında şehrin geleceğini de etkileyecek. Herkesin de malumu olduğu üzere Orhangazi şehir merkezi itibarı ile artık konut alanı son derece kısıtlı, hatta neredeyse hiç kalmayan bir şehir durumunda. Dolayısıyla Yeniköy’de oluşan bu yeni imar alanı, yeni bir yaşam alanı anlamına gelecek Orhangazi için. Üstelik bildiğimiz ve duyduğumuz kadarıyla da özellikle belediyenin satışa sunmayı...