23 / 07 / 2024

bursa yenileniyor

bursa yenileniyor

Bursa'da 350 bin binanın yenilenmesi gerekirken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe 100 daire için 130 daire verebileceklerini açıkladı

Bursa'da 20 bin konut yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde kent genelinde 20 bin bağımsız birimin yenilendiğini açıkladı.

Bursa'daki muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde yer alan eski muhtarlık ve spor kulübü binası, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Osmangazi'deki eski muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa Osmangazi'de modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde eski muhtarlık ve spor kulübü binası Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Tarihi Bursa Evleri aslına uygun olarak yenileniyor!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince yürütülen rekonstrüksiyon çalışmasıyla tarihi Bursa evleri aslına uygun olarak yenileniyor...

İznik kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor!

İznik’in tarihi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bir bir hayat buluyor. İznik kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyor.

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen büyükşehir stadyumunun zemin yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her alanda öncü olan Bursa’nın, ‘kültür başkenti’ kimliğini de öne çıkarma hedefiyle çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini baştan aşağı yenileniyor.

Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki okulları yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yenilenen Merkez İmam Hatip Lisesi’nde inşaatlar hızla yükseliyor.

Bursa Aksu Köyü’ndeki tarihi okul yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce ‘Osmanlı son dönemi ve Cumhuriyet yıllarında Bursa’nın en merkezi konumlarından biri olan’ Aksu Köyü’nün tarihi okul binasında sürdürülen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Mehmet Akif Ersoy Okulu yenileniyor!

Bursa’da, eğitimin kalitesini arttıran hizmetleriyle dikkati çeken Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki okulları da yeniliyor.

Bursa Yenişehir yolları yenileniyor!

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 5 köyün 150 kilometrelik arazi yolları 24 yıl sonra yeniden yapılıyor.Ak Parti Ekonomik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir ovasının Boğazköy barajıyla sulu tarıma geçeceğini belirtti.

Bursa Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın talepleri doğrultusunda tüm eksiklikleri giderilen ve daha önce açık olan orta avlusunun üzeri tamamen kapatılan Beşevler Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde incelemelerde bulundu.

bursa yenileniyor Haberi

bursa yenileniyor

Bursa’da 8 yılda 2 bin 200 kamulaştırma yapılırken maliyeti 151 milyon lirayı buldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açıklamaları şu yönde oldu:


Kentte binaların birçoğu 1999 depremi öncesinde yapılmış. Bu nedenle binalar büyük risk taşıyor” dedi. Bursa’da büyükşehir sınırları içinde 350 bin bina olduğunu ifade eden Recep Altepe, “Bunların yenilenmesi gerekiyor. Dönüşüm yasası çıktı ama bunu uygulamak kolay değil. Vatandaş bilinçli olmalı ve sağlam binada oturmayı tercih etmeli.


Kentsel dönüşüm bölgelerini belirlenen Bursa'da eski yerleşim yerleri ve ana caddelerdeki eski binalar kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlendi. Yeni binalara halkı teşvik etme amaçlı 100 konut yerine 130 konut verebileceklerini açıklayan Altepe ayrıca şunları belirtti:


Biz zaten belediye olarak dönüşüm projeleri yapıyoruz. Sıcaksu, İntan bölgeleri ile Yalova yolu projelerini sürdürüyoruz. Vatandaşlar da bu konuda...