12 / 05 / 2024

bursa yerli vagon

bursa yerli vagon

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.

Yerli otomobilin üretileceği fabrika yakınındaki köyde arsa fiyatları zirve yaptı!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın hayata geçirileceği Bursa'nın Gemlik ilçesindeki alana komşu Gençali Mahallesi’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 katına kadar çıktığı bildirildi.

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!

Yerli otomobilin üretimi için Bursa Gemlik'te kurulacak fabrika için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Duyuru ÇED internet sitesinden yapıldı...

Bursa'da arazi fiyatları yüzde 40 arttı!

Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın Bursa'da kurulmasına karar verildi. Karardan sonra bölgedeki arazi fiyatları yüzde 40 arttı. Arazi sahipleri arazilerine değer biçme konusunda kararsız kaldı..

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arazisinde inceleme yapıldı! 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yerli otomobili üreteceği Bursa'daki fabrika arazisinde incelemelerde bulunuldu. 

Yerli otomobil fabrikası Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacak!

Yerli otomobili tanıtan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil fabrikasının Bursa Gemlik'te TSK arazisi üzerinde yapılacağını söyledi...

Bursa'daki Tolon Fabrikası yıkılıyor!

Bursa'da 1950'li yıllarda ilk yerli çamaşır ve bulaşık makinesinin üretildiği tarihi Tolon Fabrikası'nın, kentsel dönüşüm projesi uygulaması kapsamında yıkılmasına başlandı.

Bursa Çamur Yakma Tesisi'nde sona gelindi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirmesiyle yapılan yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisi inşaatında son aşamaya gelindi.

Bursa'da akışkan yataklı atık çamur yakma tesisi kuruluyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yerli tramvay, metro ve yerli uçaktan sonra elektrik üreten yerli çamur yakma tesisini de hızla hayata geçiriyor.

Bursaray'da 162 vagon olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 60 Bursaray vagonu ve 12 tramvay alımı ihalesini kazanan Durmazlar tarafından üretilen ilk yerli vagonlar test seferlerine başladı.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşümle daha planlı olacak!

Bursa'nın merkezinde yer alan Osmangazi ilçesi, Hanlar Bölgesi'yle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor. Yerli yabancı konukların uğramadan geçmediği ilçe, planlanan kentsel dönüşüm projeleriyle daha planlı bir yapıya kavuşacak.

Bursa'da yerli tramvay vagonu saha testlerine başladı!

Yerli tramvay ’İpekböceği’nin ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Bursa'da yerli vagonlar raya indi!

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

bursa yerli vagon Haberi

bursa yerli vagon


Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı. Yüzde 100 yerli imkanlarla üretilen araçların kamu tarafından desteklenmesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Durmazlar Makine gibi firmaların çoğalması durumunda önümüzdeki 10 yıl içerisinde ortalama 12 milyar dolar dövizin Türkiye’de kalacağını söyledi.



Hilton Otel’deki imza törenine; Bakan Işık ile Başkan Altepe’nin yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Durmazlar Makine sahipleri Hüseyin ile Fatma Durmaz, basın mensupları ve davetliler katıldı.



“Türkiye’ye örnek olsun”


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, atılan imzaların Türkiye’de bir sektörün...