26 / 05 / 2024

Bursa yıkılıp yeniden inşa edilmeli

Bursa yıkılıp yeniden inşa edilmeli

Bursa, tarihin sayfalarında derin bir yeri olan, onlarca medeniyetin yeşerdiği kadim topraklar. Bunca medeniyetin her biri Bursa'nın yangın ve deprem gerçeği ile yüzleşmiş. Ve her birinin sonunda Bursa silinip, yeniden inşa edilmiş...

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Validen son dakika duyurusu! O ilçe tamamen yıkılıp yeniden yapılacak!

Yaşanan büyük deprem felaketinde büyük yıkım yaşayan 10 ilden biri olan Gaziantep’te bir ilçenin kalan yapıları da dahil yüzde yüzü yıkılarak yeniden inşa edileceği bildirildi.

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

Mutfak tüpüne indirim müjdesi! Şişman tüp kaç TL? Büyük tüp ne kadar? Aygaz, İpragaz, Mogaz 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Mutfak tüpüne Ağustos ayının başında dev bir zam uygulanınca vatandaşlar büyük bir tepki gösterdi. Bunun üzerine bütün markalar mutfak tüpüne indirim yaptı! Peki, En ucuz büyük tüpü kaç TL? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz'da mutfak tüpü kaç TL? İşte 10 Eylül 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpüne zam mı geldi? Büyük tüp fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Mogaz  21 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Mutfak tüpüne geçtiğimiz günlerde zam uygulandı. Zammın ardından birçok vatandaş mutfak tüpü fiyatlarına yeniden bir zam gelip gelmediğini araştırıyor. Peki, Mutfak tüpüne zam geldi mi? Ev tüpü büyük tüp fiyatları kaç TL? İşte Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz 21 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Mutfak tüpü dev zamdan sonra patladı! Büyük tüp fiyatları ne kadar oldu? İşte 16 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bir zam bir indirim derken mutfak tüpünde dengeler bozuldu! Son indirimin ardından mutfak tüpüne yeniden zam geldi! Peki, yeni zamla beraber mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? Büyük tüp fiyatları kaç TL? Aygaz, İpragaz, Milangaz ve Mogaz 16 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Ordu Aybastı'daki heyelandan yıkılan evlerin yeniden yapımı mecliste!

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi'nde yaşanan heyelanlar nedeniyle yıkılan evlerin yeniden yapılmasına ilişkin soru önergesi verildi. 

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Tuzla Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor!

Son günlerde sık sık depremle gündeme gelen Tuzla'da Tıp Kent Sitesi'ndeki 2 blok yıkılıyor.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Bayrampaşa Kaymakamlık binası yıkılıp yeniden yapılacak! 

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından 1 Temmuz 2019’da hazırlanan “Bayrampaşa Kaymakamlık binası depremsellik analizi” raporunda Bayrampaşa Kaymakamlık binası için ıkılıp yeniden yapılması” önerisi sunuldu...

Bursa yıkılıp yeniden inşa edilmeli Haberi

Bursa yıkılıp yeniden inşa edilmeli

Bursa, tarihin sayfalarında derin bir yeri olan, onlarca medeniyetin yeşerdiği kadim topraklar. Bunca medeniyetin her biri Bursa'nın yangın ve deprem gerçeği ile yüzleşmiş. Ve her birinin sonunda Bursa silinip, yeniden inşa edilmiş. Yaşadığımız Bursa, son Bursa. 


Yaşanan bunca felaketten ders alınmadığından, kendi halinde, umarsız ve sorumsuz bir şekilde büyüyor. Sadece büyüyen Bursa. Fiziksel ve demografik olarak büyüdüğü halde, gelişemeyen Bursa. 


Birbirini anlamsız açılarla kesen sokak ve caddeler, trafiği taşımayan arterler ve bütün bunların üstüne hiç rahatsız olmadan yaşayanlar. 

Şehrin çarpıklığından, karmaşasından, her türlü kirliliğinden şikâyet etmeden yaşayanlar, bu şehri hak etmiyor. 


Bu şehir, tarihin her safhasında, bu umarsızlardan intikamını doğa yolu ile almıştır. Gelecek vadede de bunu yapacağından kimsenin hiç şüphesi olmasın. 

Bursa, yeniden yapılanmaya gitmezse, bugün en yüksek rantın olduğu merkezde, sağlam yapı,...