05 / 05 / 2024

bursada binalar yenilenecek mi

bursada binalar yenilenecek mi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi konuk ettiğimiz röportaj sayfamızda Başkan, kentsel dönüşüm konusunda Bursa’da örnek uygulamalara imza attıklarını, 4 mahalleyi de kaldırarak, önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

TOKİ Kartal'daki yıkılan binaları yeniden inşa edecek!

Kartal Orhantepe'de çöken binanın çevresinde yer alan binalar kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yenilenecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

İzmit'teki riskli binalar yenilenecek!

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün verdiği bilgilere göre, İzmit'te risk oluşturan 15 binanın yerine yenisi inşa edilecek.

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmalara başladı. Kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar yenilenecek.

Mersin'de dere yataklarındaki binalar yenilenecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dere yataklarındaki binalarda kentsel dönüşümün gerçekleşebileceğini söyledi.

Yeni binaların enerji verimliliği ön planda tutulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Kentsel dönüşüm yeşil binaların önünü açıyor!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

Kocaeli'de hasarlı bina teşvikle yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Yenileme Modeli çalışmasını tamamladı. Dönüşüm dışında kalan binalar hak sahiplerine verilen imar teşvikleriyle yenilenecek. Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak dönüşüm çalışmasını anlattı.

Ordu Atatürk Bulvarı'ndaki binaların dış cepheleri yenilenecek!

Ordu Atatürk Bulvarı'ndaki binaların dış cephelerinde iyileştirme çalışmaları başlatacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Adliye binası ile Rus Pazarı kavşağı arasında yer alan binalar için hazırladığı dış cephe proje örneklerini oylamaya sundu.

OSTİM'de binalar yenileniyor!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTIM'de birçoğu ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin işletmenin binaları tamamen çevreci bir anlayışla yenilenecek.

OSTİM'de 6 bin bina yenilenecek!

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden OSTİM'de ömrünü tamamlamış yaklaşık 6 bin bina çevreci anlayışla yenilenecek. Kapalı alanları 3 katına kadar artacak binaların çatılarında güneş panelleri kurulacak.

bursada binalar yenilenecek mi Haberi

bursada binalar yenilenecek mi

Dünyada en hızlı gelişen şehirler arasında ilk sıralarda yer alan Bursa, aldığı göçlerle de büyümeyi tetikliyor. Buna paralel olarak inşaat sektörü de kentte son yıllarda hızlı bir gelişim sağladı. Büyükşehir Belediyesi spor tesisi, sosyal donatı alanı, park ve yeşil alan için 6,5 yılda bini aşkın riskli binayı yıkarken, 0,5 emsal artışı uygulaması ile de kentsel dönüşüme ivme kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Meclisi'nin dönüşüm alanlarında emsal artışını öngören kararı ile il genelinde riskli binaların tespit edildiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm yapılması halinde 0,50'ye kadar emsal artışı uygulaması kapsamında ilk dönüşüm, 180 daireden oluşan Nilüfer Sitesi'nin yenileme projesiyle start aldı” dedi. 


İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalardan 0.50 emsal artışına, kentte parsel bazında...