Kentsel dönüşüm yeşil binaların önünü açıyor!
Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.
Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor. Doğru projelendirilmiş kentsel dönüşüm çalışmalarının “Yeşil Bina” kavramını ülke çapında genişleteceğini dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım, gerçekleştirilecek tasarrufun yatırımcılar ve ülke için fayda sağlayacağını vurguluyor.
Kentsel dönüşüm eski ve yıpranmış yapıların yeniden inşa edilmesi olarak ön planda olsa da, çevresel ve ekonomik olarak kent yaşamının düzenlenmesi için önemli bir role sahip. Konut sektöründe iklimlendirme ve izolasyon sistemleri ile gerçekleştirilecek projeler, artık sadece bireysel bir konfor olmaktan çıkarak, ülkenin de ihtiyacı haline geliyor.
2006 yılından bu yana Şişli- Bomonti bölgesinde Kuleli Evleri markası ile kentsel dönüşüm projelerine destek veren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım, binaları inşa ederken enerji verimliliğinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çiziyor. Yıldırım; “Enerjiyi yurtdışından tedarik eden bir ülke olduğumuzu düşünürsek yeni yapılan binaların enerji verimliliğini ön planda tutmalıyız. Tüm binalarımızın “Yeşil Bina” mantığı ile projelendirilip hayata geçirilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Doğru projelendirilmiş kentsel dönüşüm çalışmaları, yeşil bina sayısının da artırarak, kısa ve uzun vadede hem yatırımcıya hem de ülke refahına katkı sağlayacaktır” dedi.
Tasarruflu ve uzun ömürlü binalar için izolasyon sistemleri
Kuleli Evleri projelerinin enerji ve su tasarrufu sağlayacak şekilde tasarlandığını dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım, izolasyon sistemlerinin yeni binalar için bir gereklilik olduğunu vurguluyor.
Yıldırım, “Binaların ömrünün 50 yıl olarak hesaplarsak, inşa sırasında yapılan hataları 50 yıl boyunca devam etmesi durumu söz konusu olacaktır. Sürdürülebilirlik için projelendirme sırasında yapılan sistemler büyük önem taşıyor. Gelirlerimizin önemli bir kısmını enerjiye harcadığımızı düşünürsek ısıtma ya da soğutma sağlamak için binaların çok iyi şekilde dış şartlardan korunması ve ısı izolasyonu yapılması şarttır. Su izolasyonu ile projelendiren evler ise gerek çatıda, gerek toprak altında veya cephelerde binaların ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor. Biz de tüm projelerimizde bu mantıkla hareket ederek binalarımızı yapmaktayız” dedi.