04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümm yeşil bina nedir

Kentsel dönüşümm yeşil bina nedir

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.

Kentsel dönüşümde şaşırtan açıklama: Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız!

Memleket Partisi'nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı Reşat Şahin Öztürk, Ataşehir’in kentsel dönüşümüyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ataşehir'de kentsel dönüşüme karşıyız. Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm olması gerekiyor.'' dedi.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sultangazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde ilçe genelinde yıkımlar tüm hızıyla devam ediyor. 

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Malatya Yeşilyurt kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. 

İstanbul'da kentsel dönüşümle hangi ilçede kaç bina yenilendi?

Fay hatlarına yakınlığı nedeniyle deprem riski yüksek olan İstanbul'da, belediyelerin gündeminden 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin ardından kentsel dönüşüm hiç çıkmadı.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Samsun İlkadım ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüme yeşil ışık!

Çalışmalarını son sürat sürdüren Narlıdere Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir başarı kaydetti.

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'tan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Bursa CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın kentsel dönüşüm projeleri hakkında eleştirilerde bulundu. 

Kentsel dönüşümm yeşil bina nedir Haberi

Kentsel dönüşümm yeşil bina nedir

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor. Doğru projelendirilmiş kentsel dönüşüm çalışmalarının “Yeşil Bina” kavramını ülke çapında genişleteceğini dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman Yıldırım,  gerçekleştirilecek tasarrufun yatırımcılar ve ülke için fayda sağlayacağını vurguluyor.


Kentsel dönüşüm eski ve yıpranmış yapıların yeniden inşa edilmesi olarak ön planda olsa da, çevresel ve ekonomik olarak kent yaşamının düzenlenmesi için önemli bir role sahip. Konut sektöründe iklimlendirme ve izolasyon sistemleri ile gerçekleştirilecek projeler, artık sadece bireysel bir konfor olmaktan çıkarak, ülkenin de ihtiyacı haline geliyor.  


2006 yılından bu yana Şişli- Bomonti bölgesinde Kuleli Evleri markası ile kentsel dönüşüm projelerine destek veren Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Başkanı Osman...