27 / 04 / 2024

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz’un ilk ve Türkiye’ye örnek kentsel dönüşüm projesi, ilçe sakinlerini depreme dayanıklı, güvenli evlere ve düzenli sosyal alanlara kavuşturacak “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” Projesi’nin inşaat seviyesi yüzde 70'e yaklaştı. İşte detaylar...



Beykoz Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen, inşaatların  TOKİ  tarafından yapıldığı Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi, 82 bin 792 metrekare alanda yükseliyor. Söz konusu proje ile toplam 776 yeni konut ve 47 adet de iş yeri yapılıyor. 

İstanbul’u bekleyen deprem gerçeğine karşın bir süre engellenen projenin temeli 4 Kasım 2022 tarihinde atıldı. Temel atma işlemi dönemin Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla yapıldı.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

Beykoz Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; 14 aylık süre zarfında 87 bloğun kaba inşaatları hızla bitirilirken, Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin örnek daireleri de hak sahipleri için görücüye çıkarıldı. 

TOKİ’nin yatay mimariye uygun, depreme dayanıklılık için gerekli mühendislik teknikleri, perde beton ve radye temel kullanarak hayata geçirdiği blokların zemin sağlamlaştırması sırasında 3 bin fore kazık kullanıldığı belirtildi. 

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde 43 adet ortalama brüt alanı 68 metrekare olan 1+1, 379 adet ortalama brüt alanı 100 metrekare olan 2+1, 354 adet ortalama brüt alanı 115 metrekare olan 3+1 olmak üzere toplam 776 konut bulunuyor. 

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanma seviyesi yüzde 70 oldu!

20 YIL VADE, UYGUN ÖDEME ŞARTLARI

Beykoz’da güvenli yaşama imza atan hak sahiplerinin konforu için tüm ayrıntıların dikkate alındığı 3 oda 1 salon örneklerde konutlarda geniş bir salon, oturma odası, yatak odası, çocuk odası, mutfak ve banyo yer alıyor. Aydınlık tasarıma sahip konutların yükseklikleri de standart ölçülerde yapıldı. 

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde, hak sahipleri konutlarına 20 yıla ulaşan vade imkanı ve uygun ödeme şartlarıyla kavuşabilecek. 

Beykoz için dönüm noktası olacak proje bitirildiğinde depreme dayanıklı modern konutlar ve tapularına kavuşan hak sahipleri geleceğe güvenle bakma imkanı yakalayacak. 

Tokatköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nı ziyaret ederek örnek dairelerde incelemelerde bulunan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, sahada karşılaştıkları tüm güçlük ve engellemelere karşın Cumhurbaşkanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle ve kararlılıkla yapımına başladıkları projeyle ilçede nesiller boyu beklenen huzurlu, mutlu ve güvenli yaşamın başlayacağına ve konutların yılsonunda hak sahiplerine teslim edileceğine dikkat çekti. 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Son dakika! Bakan açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam geliyor!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!


 


Geri Dön