04 / 05 / 2024

bursada osmanlı türbeleri

bursada osmanlı türbeleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa Osmanlı'nın en önemli saraylılarına ait 12 türbeyi restore ederek geçmişi geleceğe taşıyacak

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı2 Yapı İnşaat Taahhüt Ve Turizm Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Osman Can Durmuş tarafından kuruldu.

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası için kamulaştırma talebi!

Osmanlı'nın ilk kibrit fabrikası geçtiğimiz günlerde 70 milyon TL'den satışa çıkarılmıştı. Satış kararını eleştiren İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Kültür Mirası Yönetimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, fabrikanın kamulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Porland'dan yeni Tiles Koleksiyonu!

Porland’ın 2017 tasarımları arasında yer alan Tiles Koleksiyon'da Osmanlı - Türk kültürünü yansıtan ürünler yer alıyor. Koleksiyon üç farklı desende hazırlandı.

Osmanlı Turizmcilik Seyahat Taşımacılık İnşaat ve Akaryakıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Osmanlı Turizmcilik Seyahat Taşımacılık İnşaat ve Akaryakıt Sanayi Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün İlyas Hançer ve Behice Güngör tarafından kuruldu.

Üsküp'te türbeler onarıldı!

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Yiğit Paşa ile Meddah Baba'nın yıkılan türbeleri ve yanındaki külliye yeniden onarıldı. Kentteki tarihi Osmanlı çarşısındaki türbeler ve yeni inşa edilen mescit ile kütüphanede bugün açılacak.

Başbakan Yıldırım, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'nı gezdi!

Yıldırım, Keçiören'de açılışını gerçekleştirdiği Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi. Osmanlı Halk Pazarı'nı dolaştı, esnafa yeni dükkanlarının hayırlı olmasını diledi.

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı yarın açılıyor!

Keçiören Osmanlı Halk Pazarı, Başbakan Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı törenle yarın saat 14.00’de yapılacak törenle açılacak.

Macaristan Prensi 2. Rakoczi'nin Tekirdağ'daki evi müzeye dönüştürüldü!

Osmanlı İmparatorluğu'nun sahip çıktığı Macaristan Prensi 2'nci Rakoczi'nin, Tekirdağ'da yaşadığı ve müzeye dönüştürülen evin tek sorumlusu Ali Kabul, 35 yıldır müzenin hem yöneticiliğini hem de bakımını yürütüyor.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Kosova Gazi Mehmet Paşa Hamamı restorasyon için bütçe bekliyor!

Kosova'da bulunan Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük tarihi eseri olan ve UNESCO'nun tarihi eser konumunda bulunan Gazi Mehmet Paşa Hamamı, onarım için bütçe bekliyor.

Osmanlı Pazarı'nda çalışmalar sona yaklaştı!

Geçtiğimiz aralıkta yanan Osmanlı Halk Pazarı'nın yerine Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle yapılan yeni Halk Pazarı'nda son aşamaya gelindi.

Osmanlı Otağı turizme açılıyor!

Konya'da, Osmanlı kültürü ve geleneğini yaşatmak adına Osmanlı Eğitim Derneği ve TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulunca hayata geçirilecek "Osmanlı Otağ-ı Hümayun Projesi" basına tanıtıldı

Ertuğrul Gazi Türbesi yeniden restore edilecek!

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki türbesi dökülüyor. 1 yılda iki defa restore edilen tarihi türbe drenaj sistemindeki hatadan dolayı alttan nem alıyor. Duvarlar şişmeye başladı.

bursada osmanlı türbeleri Haberi

bursada osmanlı türbeleri


Bursa'da yer alan Muradiye türbeleri, Cem Sultan Türbesi, Gülruh Hatun Türbesi, Hüma Hatun Türbesi ve Gülbahar (Ebe) Hatun Türbesi bugüne kadar küçük çaplı yenilenmelerine rağmen büyük bir restore çalışması içerisine girecek. Ziyaretçi akınına uğradıkları için taşları ve yapıları aşınan türbeler doğal afetlerden zarar görmemesi için sağlamlaştırılırken hem de yenilenecek.


Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu türbelerin restore edilmesi teklifini onaylarken 11 Temmuz'da yapılacak ihaleyi alan firma, onaylanan restorasyon projesine uygun bir şekilde 12 türbenin restorasyonu ile müze, park ve çevre düzenlemelerini yapacak. 


Gülşah Hatun Türbesi, Mükrime Hatun Türbesi, Şirin Hatun Türbesi, Şehzade Ahmet Türbesi, Şehzade Mahmut Türbesi, Şehzade Mustafa Türbesi, II. Murad Türbesi ve Saraylılar (Cariyeler) Türbesi yenilenecek olan diğer yapılar. Restorasyon kapsamında Muradiye Mezar Taşları Açık Hava Müzesi...