08 / 05 / 2024

bursada trafik canlı izleniyormu

bursada trafik canlı izleniyormu

Yerel seçimlere 3 ay kala hizmet yarışına giren belediyeler, yeni projelerle vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor. Belediyeciliği sadece asfalt yol yapmaktan ibaret görmeyen başkanlar, ‘Akıllı Kent’ vizyonuyla hareket ediyor...

Denizli Canlı Ağaç Müzesi 4.8 hektarlık alanda kurulacak!

Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlandı

Kale Boya binalara canlılık katıyor!

Doğanın en güzel renklerini şehre taşıyarak yapılara estetik bir görünüm kazandıran Kale Boya, uzun yıllar renkleri solmayan dış cephe boyaları ile binaların canlılığını koruyor.

Ankara'da İstasyon Caddesi'ndeki trafik çilesine çözüm!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın ‘tampon tampona’ ilerlediği 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmeye çalışıyor. 2 yeni proje üzerinde duruluyor.

Konut satışlarında ve fiyatlarında canlılık devam ediyor!

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası editörü Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında 'Konutta canlılık sürüyor, fiyatlar uçuyor' başlığını ele aldı. İşte Yıldırım'ın özel haberi;

Alaşehir'de çocuklar için trafik eğitim parkı yapılacak!

Alaşehir Belediyesi, trafik kurallarını genç nesillere aşılamak amacıyla hayata geçireceği ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ yapımına Kurtuluş Mahallesinde başladı.

Kalekim UltraFuga ile mekanlara canlılık getirecek!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, 32 farklı renk seçeneği ve yüksek performanslı yapısıyla, ıslak hacimlerdeki derz dolgu alanında tüm beklentileri karşılayan ‘UltraFuga’ ile mekanlara canlı ve estetik bir görünüm kazandırıyor.

2003 yılında Trafik Gözetleme İstasyonları'nın yapımı tamamlanmış!

2003 yılında İstanbul ve Çanakkale boğazlarında güvenli geçiş sağlayacak olan ''İnsansız Trafik Gözetleme İstasyonları''nın yapımı tamamlanmış. İstanbul Boğazı'na yapılan 8 kule ile Boğaz 24 saat takip edilecekmiş.

2002 yılında Ortaköy'de trafik çilesi bitecekmiş!

2002 yılında inşa edilen Ulus bağlantı yolu ile Ortaköy'deki trafik yoğunluğu azalacakmış. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nun girişimiyle inşa edilen bağlantı yolu ''by pass'' görevi üstlenecekmiş.

Bozcaada’da trafik devrimi!

Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu ‘devrim’ niteliğinde kararlar aldı. Trafik kargaşasını önlemek için ada merkezi, turizm sezonu boyunca araç trafiğine kapatıldı.

EFG Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

EFG Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Arzu Genç ve Sinem Kader Genç tarafından 50 bin TL sermaye ile 11 Haziran'da Fatih, Karagümrük Mahallesi'nde kuruldu.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm trafik sorununa çözüm oluyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşümün en önemli faydalarından biri de trafik ve otopark sorununa da çözüm olması” dedi.

Varan Trafik İnşaat Makina Elektronik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Varan Trafik İnşaat Makina Elektronik Sanayi Limited Şirketi, Cemal Varangil tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta Pendik, Şeyhli Mahallesi, Süleyman Çelebi Caddesi'nde kuruldu.

1999 yılında trafik sorununu çözmek için en uygun projeyi belirlemeye çalışıyorlarmış!

1999 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, trafik sorununu çözmek için Tuzla-Avcılar arasında yüzer viyadük, tüpgeçit ve Üçüncü Boğaz Köprüsü alternatifleri içinde en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söylemiş.

bursada trafik canlı izleniyormu Haberi

bursada trafik canlı izleniyormu


Seçim süreciyle birlikte belediyeler hizmet atağına geçti. Belediyecilik anlayışını bilişim teknolojileriyle harmanlayan pek çok yönetici akıllı kent olmaya çalışıyor. Son 9.5 yılda İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yapan İBB başta olmak üzere Türkiye’deki pek çok belediye “Akıllı” olma yolunda ilerliyor.


Sıra beklemek yok

İnternet ve hızlı telefon şarjının bulunduğu akıllı otobüsler ve akıllı otoparkları hayata geçiren İBB, kısa bir süre sonra özellikle engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak olan akıllı duraklar ve trafik yoğunluğuna göre süresi uzayıp kısalan akıllı trafik ışıklarını devreye alacak. Bilişim sistemlerine yaptıkları yatırımlarla gündemde olan diğer belediyeler arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece, Tuzla, Zeytinburnu ilçe belediyeleri yer alıyor. İlçe belediyelerin yaptıkları yatırım sayesinde vatandaşlar belediye binasına gitmeden internet üzerinden bütün işlemlerini halledebiliyor. 


Bilgilendirme teknolojik ekranlardan

Bilişim ve teknolojiye verdiği önem...