26 / 11 / 2024

bursada tsunami olur mu

bursada tsunami olur mu

Owada Kiyotaka, programın soru cevap kısmında kendisine sorulan, "Bursa'da tsunami olma olasılığı nedir?" sorusuna, "Denize kıyısı olan yerlerde tsunami olma olasılığı her zaman vardır. Bu durum göz ardı edilemez." dedi

DASK sigortası yaptırmazsam ne olur?

DASK ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Peki, DASK sigortası yaptırmazsam ne olur diyorsanız işte yanıtı..

Ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Tapu belgesi, taşınmaz mal mülkiyetinin kime ait olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Tapu belgesi, tapu müdürlüklerinde düzenleniyor. Tapu, alıcı kimse onun üzerine tescil ediliyor. Peki, ev tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Ev tapusu kaybolursa ne olur?

Evin tapusunu kaybettiğinizi ancak yeniden çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Peki, ev tapusu kaybolursa ne olur? Kaybolan ev tapusu bir daha nasıl çıkarılır?

Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Bankaların sunduğu konut kredisi paketleri ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Pek konut kredisi nasıl çekilir? Tapu kredi çekenin üzerine mi olur?

Kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira kontratında belirtilen süreden az ya da fazla olarak söz konusu evi kullanmak mümkün olmuyor. Peki, kiracı kontrat tarihinden önce çıkarsa ne olur?

Ev satılınca kira kontratı ne olur?

Kiracı olarak kullanmakta olduğunuz gayrimenkul ev sahibi tarafından satılması durumunda bazı haklarınız söz konusu oluyor. Bu durumda kiracının hakları neler? Peki, ev satılınca kira kontratı ne olur?

Emlak vergisi bildirimi verilmezse ne olur?

Taşınmaz mal satın alan kimse tarafından edinimin gerçekleştiği yılın sonuna kadar belediyeye emlak vergisi bildirimi yapması gerekiyor. Peki, emlak vergisi bildirimi verilmezse ne olur? İşte yanıtı..

Emlak vergisi beyannamesi geç verilirse ne olur?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi için satım alımın gerçekleştiği zaman beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi geç verilirse ne olur?

Miras bölünmesi nasıl olur?

Ölümle birlikte mirasçıların mirasa iştirak halinde (elbirliği şeklinde) malik olmalarına miras ortaklığı deniyor. . Vefat eden kimsenin yakınlarına bıraktığı malın çok kişiye kalması halinde miras paylaşımı yapabiliyor. Peki, Miras bölünmesi nasıl olur?

İşyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur?

İşyerini kiraya veren mal sahibinin kiracısını çıkarabilmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısının tahliyesi nasıl olur? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi nasıl olur?

Taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar tarafından diğer paydaşlara karşı açılan ortaklığın giderilmesi davası nasıl alınır? Ortaklığın giderilmesi nasıl olur? Ortaklık nasıl giderilir?

Sepaş Enerji Bayim Olur musun Fuarı'nda büyük ilgi gördü!

Sepaş Enerji, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam ediyor. Sepaş Enerji, Franchising alanında Türkiye'nin ilk ve tek fuarı olan Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı'nda da standıyla yer aldı...

İmar hakları transferi nasıl olur?

İstanbul'daki çok sayıda ilçede yaşanan riskli yapıların ek imar hakları verilemediği için yapılamaması sorununa çözüm olarak imar hakları transferi sunuldu. Peki, imar hakları transferi nedir? İmar hakları transferi nasıl olur?

bursada tsunami olur mu Haberi

bursada tsunami olur mu


Japonya-Türkiye ortaklığı ile 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' kapsamında Türkiye'deki tek pilot il olan Bursa'nın 'İl Afet Risk Azaltma Planı' hazırlanacak. Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi'ne konuk olan Japon Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Owada Kiyotaka, tecrübelerini mimar, mühendis ve şehir plancı üyelerine anlatı.



Japonya-Türkiye ortaklığı ile gerçekleşen 'Etkin Risk Değerlendirmesine Yönelik Kapasite Geliştirilme Projesi' organizatörlerinden Owada, Eylül-Ekim ayları gibi başlayıp, 1 yıl boyunca Bursa'nın risk değerlendirmesine yönelik çalışacaklarını ifade etti.

Bursa'nın risk değerlendirmesinde, bizzat kendisinin de çalışacağını söyleyen Kiyotaka, şunları dile getirdi: "Bursa'daki risk değerlendirmesi; deprem, tsunami, heyelan ve insan kaynaklı afetler konularında yapılacak. Bunlar yapıldıktan sonra ise benim sorumlu olduğum bölüm planlama konusunda, yani İl Afet Risk Azaltma Planları konusunda çalışmalar olacak. Bunlar çıktı olarak...