02 / 05 / 2024

Bursadaki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta

Bursadaki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta

Bursa Mudanya'da 13’üncü yüzyılın sonlarında yaptırıldığı tahmin edilen, mübadele sonucu özel mülkiyete alınan St.John Kilisesi, sahibi tarafından 1 milyon dolara satışa çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

700 yıllık Trabzon Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor!

Trabzon'da 700 yıl önce moloz ve kesme taşlarla inşa edilen Akçakale Kalesi restorasyona hazırlanıyor. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Özbekistan'daki 700 yıllık tarihi minare yıkılacak!

Özbekistan'da 700 yıllık tarihi minare depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılıp yerine fıskiye inşa edilecek. 2,5 hektar alana Semerkant'taki ünlü Registan kültür kompleksi benzeri bir bina inşa edilecek.

İsrail'deki kazı çalışmalarında 700 yıllık mozaikler bulundu!

İsrail'in Lod kentinde turizm merkezi inşası sırasında yapılan kazılarda, Roma dönemine ait bin 700 yıllık mozaik işlemeli zemin bulundu.

İskenderun'da 49 yıllık irtifak hakkı tesisi ihalesi!

Hatay Defterdarlığı, İskenderun Karayılan'da bulunan 19 bin 700.57 metrekare arsanın 49 yıllık irtifak hakkını tesis edecek. İrtifak hakkı tesis edilecek arsanın toplam rayiç değeri 9 milyon 851 bin 537.89 TL olarak belirlendi.

1978 yılında Ayazağa'nın 700 yıllık merası parsellenip satılmış!

1978 yılında Ayazağa Köyü'nün Hazine'ye kayıtlı, 700 yıllık merası Milli Emlak Müdürlüğü tarafından parsellenerek bazı resmi kurumlara ve iş adamlarına satılmış. Ayazağa sakinlerinin hayvanlarını otlatacak bir karış otlak kalmamış.

Bursadaki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta Haberi

Bursadaki 700 yıllık kilise 1 milyon dolara satışta

1923 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında yapılan mübadele sonucu özel mülkiyete alınan ve Mudanya Belediyesi’nin imar planlarında ‘bahçeli ev’ olarak geçen kilise, 1928 yılında Yunanistan’dan gelen ‘Giritli Ali Durak’ isimli bir aileye verildi. Kilisede, 83 yıl yaşayan aile, binayı 2011 yılında bir işadamına sattı. Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, butik otel yapılmak istenen bina için çizilen projeyi kabul etmesine rağmen inşaata izin vermedi.


Kurul, inşaata izin verilmemesi için herhangi bir gerekçe göstermezken, konunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini söyledi.


Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve ilgili bakanlığa gönderilen yazılardan sonuç alınamayınca, kilise, sahibinden.com üzerinden 1 milyon dolarlık bedelle satışa...