29 / 04 / 2024

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...



Elazığ’daki depremde birçok bina hasar görürken Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyzade Konağı sapasağlam ayakta kaldı.

Sabah'tan Furkan Nehri'nin haberine göre; Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem sonrası hasar gören binaların hasar tespit ve yıkım işlemleri sürerken Elazığ'ın Altunkuşak köyünde bulunan 700 yıllık Osmanlı konağının sapasağlam ayakta durması görenleri hayrete düşürdü.

700 YILLIK KONAK

Elazığ merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Altunkuşak köyündeki Beyzade Konağı, 7 asırdır devamlılığını sürdürüyor. 1312'de yapılan konak son yaşanan 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminde de herhangi bir hasar almadı. Yapım tarihi dışında kim tarafından yapıldığı tam olarak bilinmeyen konak bugün 4'üncü kuşak Beyoğlu ailesinde bulunuyor. Yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Altunışık Köyünde bir çok ev yıkılırken, kolonları ve temeli 700 yılı aşkındır değiştirilmeyen konakta herhangi bir hasar görülmedi. Konağın sahibi Bülent Beyoğlu, "Konak 1312 yılından beri ayakta. Konağın büyük çoğunluğu eski halini koruyor" diye konuştu.

Bartın'daki 120 yıllık tarihi bina yıkılıyor!


 


Geri Dön