28 / 04 / 2024

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!

6 Şubat'ta gerçekleşen deprem sonrasında, başta Hatay olmak üzere peş çok şehir etkilendi. Büyük depremin ardından ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı.



Hatay'da 6 Şubat'ta yaşanan deprem, bölgedeki pek çok canlı varlığı etkiledi. Ancak deprem sırasında ayakta kalan ve 100 yıldır ayakta kalan bir çınar ağacı, şiddetli rüzgarlara dayanamayarak düştü. Ağacın kökleri depremde zarar görmüş olabilir, bu nedenle fırtınanın gücüne karşı dayanamadı.

ŞİDDETLİ BİR SES DUYULDU!

Çınar ağacının bulunduğu mahallede yaşayan ve ağacın varlığına çocukluğundan beri tanıklık eden Yeşim Gücüyetmez, devriliş anını gözlemlemediğini ancak çok şiddetli bir ses duyduğunu ifade etti. Çok üzgün olduğunu belirten Gücüyetmez, "Bu manzarayı görünce yıkıldım. Kendimi bildim bileli orada olan ağaç, belki de 100 yaşından büyüktü. Depremde zarar görmediğini düşünüyordum ama rüzgarın etkisiyle devrildi" şeklinde konuştu.

Diğer bir mahalle sakini Gökhan Uzunparmak ise "Bağrıyanık Çınarı" olarak da bilinen ağacın rüzgar nedeniyle devrildiğini ve tellere takılarak yere düştüğünü söyledi. Uzunparmak, herhangi bir yaralanmanın olmamasından dolayı sevindiklerini, ancak elektriklerinin kesildiğini ve yetkililerin çalışma yaptığını belirtti.

Hatay'da depremde ayakta kalan 100 yıllık çınar ağacı fırtınaya dayanamadı!.. İşte ayrıntılar... Hemen bakın...


Geri Dön