03 / 05 / 2024

bursalı inşaat malzemecileri

bursalı inşaat malzemecileri

BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, Türk inşaat malzemelerini dünyanın her bölgesine ulaştırmayı hedefleyen sektörün bu yılki ihracat hedefinin 25 milyar dolar olduğunu bildirdi.

İnşaat malzemecileri dış pazarla büyüyor!

İnşaat malzemeleri sanayi, iç pazardaki daralmanın etkisiyle ihracata yöneldi. Sektör, çimentodan seramiğe kadar farklı ürünlerin ihracatını yapıyor. 2018'de 21,5 milyar dolar olan inşaat malzemeleri ihracatının bu yıl 24 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

İMSİAD, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından 2014 yılından bu yana yürütülmekte olan İnşaat Malzemecileri Sitesi Projesi hayata geçiriliyor. Van İnşaat Malzemecileri Sitesi için ilk adım atıldı. 

Sakarya'da inşaat malzemecileri ihtisas bölgesine kavuşuyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu inşaat malzemeleri toptan ve perakende ticareti ile iştigal eden firmaların oluşturduğu 13. Meslek Komitesi İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi için çalışmalarını hızlandırdı.

İnşaat sektörü, yeni imar yönetmeliği için hazır değil!

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri, yeni imar yönetmeliğini konuşmak için bir araya geldi. Temsilciler, inşaat sektörünün hazırlıklarını henüz tamamlayamadığını ve yıl sonuna kadar süreye ihtiyacı olduğunu belirtti.

13. Konya İnşaat Fuarı İstanbul'da gerçekleşti!

Tesisat inşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik önderliğinde düzenlenen 13. Konya inşaat Fuarı hazırlık ve tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı.

Kocaeli Organize Ticaret Bölgesi inşaat çalışmaları sürüyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından söz verilen İnşaat Malzemecileri Sanayi Sitesi’nin arazisi için çalışmalar son şeklini alıyor.

İran'da inşaat malzemecileri için önemli bir potansiyel var!

İran’nın İstanbul başkonsolosuyla temasa geçerek görüşme yaptıklarını Hinginar, “Çok sıcak bir görüşme yaptık. Başkonsolos İran’da inşaat malzemecileri için önemli bir potansiyel olacağını, işbirliğine açık olduklarını bize bildirdi” dedi.

Hendek'te inşaatçılar ve müteahhitler derneği kuruldu!

Hendek'te İnşaatçılar, Müteahhitler ve inşaat Malzemecileri Derneği resmiyet kazanarak kuruldu. İnşaatçılar, Müteahhitler ve inşaat Malzemecileri Derneği'nde Kurucu Başkan Hızır Çağrı Güngör yer alırken Kurucu üyeler ise şu isimlerden oluştu.

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörü sanayiyi besleyebilir!

Zeynep Bodur Okyay, Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu (TİMFED) Zirvesi'nde, Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin'in moderatörlüğünde düzenlenen "İnşaat Sektöründeki Riskler, Sorunlar ve Küresel Fırsatlar" panelinde konuştu

İki inşaat malzemecisi Bursa'da toplandı!

Yaz sezonundaki tüm çalışmaların ayrıntılı biçimde paylaşıldığı görüşmede dernek üyelerinin iş yerlerine ziyaretlerde bulunuldu. Kısa adı BURTİMDER olan Bursa İnşaat Malzemecileri, bağlı bulunduğu federasyon olan TİMFED'in üyelerini misafir etti.

İnşaat malzemecileri Bursa'da buluştu!

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği, bağlı bulunduğu federasyon olan TİMFED'in üyelerini misafir etti. İnşaat Malzemecileri Derneği TİMDER olmak üzere, Denizli'den DİMSİAD, Ankara'dan ise TİMKODER dernekleri toplantıya katılım gerçekleştirdiler...

bursalı inşaat malzemecileri Haberi

bursalı inşaat malzemecileri

Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, Türk inşaat malzemelerini dünyanın her bölgesine ulaştırmayı hedefleyen sektörün bu yılki ihracat hedefinin 25 milyar dolar olduğunu bildirdi. 


Eskibozkurt, 200'den fazla alt sektörü harekete geçirme özelliğine sahip lokomotif bir sektör olduklarını belirterek, "Ülke kalkınmasındaki rolümüz gözardı edilemeyecek kadar büyük. Ticari partnerlerine her yıl yenisini ekleyen ve Türk inşaat malzemelerini dünyanın her bölgesine ulaştırmayı hedefleyen sektörün bu yılki ihracat hedefi 25 milyar dolar. Sektörümüz, ülke büyüme rakamları göz önüne alındığında, inşaat sektörünün büyüme oranlarına göre 3-4 kat fazla büyümekte; rakamlar küçüldüğünde ise aynı oranlarda küçülmektedir" dedi. Sektör sorunlarına da değinen Eskibozkurt, üyesi oldukları Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu'nun (TİMFED) son dönemde sektörün ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim projelerine...