01 / 05 / 2024

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

İMSİAD, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.



Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, UÜ Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencileriyle düzenlenen söyleşide bir araya geldi.

Bursa'da Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Celal Demir, iş hayatında edindiği tecrübeleriyle firmaların özellikle gayrimenkul danışmanlarını hangi kriterlere göre belirlediğini öğrencilere anlattı. 

Uludağ Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karakurt Tosun rehberliğinde düzenlenen söyleşiye, çok sayıda Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencisi katılım gösterdi. Öğrenciler, sektöre ve hayata dair tecrübelerini aktaran Celal Demir'i dikkatle dinledi.

Müteahhit firmaların satış süreçleri hakkında öğrencileri bilgilendiren Demir, "Bizim işimizin en önemli kısmı şüphesiz satış. Bunu doğru yapabilmek için de kesinlikle bilinçli hareket etmek gerekiyor. Ülkemizde gayrimenkul pazarlaması noktasındaki bilinç ne yazık ki henüz oturmuş değil. Ancak biz özellikle satış sonrası hizmet vermeyi, yeni satışlara ulaşmakta önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Böyle olduğu içindir ki, son dönemdeki müşterilerimizin yaklaşık yüzde 30'u bizden daha önce kendisi veya akrabası konut almış kişiler" diye konuştu.

Gayrimenkul danışmanının müşteriye güven vermesi gerektiğini söyleyen Demir, "Gayrimenkul danışmanı, müşterinin ihtiyacını çok iyi analiz etmeli ve karşı tarafa güven vermeli. Projeyi ve müşteriye sağlayacağı faydaları iyi anlatması gerekiyor. Bunu kesinlikle abartmak, olmayanı anlatmak olarak algılamayın. Olanı doğru bir şekilde anlatması gerekiyor. Bunun sınırını iyi çizmek gerekiyor çünkü fazlası güven kaybına yol açabiliyor" dedi.

Arsa-arazi konumunun gayrimenkul fiyatlandırmasında en etken rol olduğunu söyleyen Demir, gayrimenkul satışında reklamın önemine de değindi. Reklam yöntemlerinin dijital ortamlara kaydığını belirten Celal Demir, "Artık herkesin elinde akıllı telefon var ve tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor. Biz de Akyükselen İnşaat olarak bu konuya özel olarak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön