22 / 05 / 2024

Bursalı inşaatçılar 2017

Bursalı inşaatçılar 2017

İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kumlu Toplantısına MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Sektör Kurulları Başkanı Mutlu Olağaner, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kumlu Başkanı Alparslan Şenocak ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum!

Bursalı inşaat mühendisleri, yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik gezi düzenledi. Asma Köprü Şefi Kemal Çetin, projedenin zamanında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

İnşaatçılar konut faiz oranlarının düşürülmesini istiyor!

Emlak ve inşaat sektörü temsilcileri konut faiz oranlarının düşürülmesini talep ediyor. Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Türkiye’de birçok inşaat firmasının yüksek faiz oranları nedeniyle zor duruma düştüğünü belirtti. 

Türkiye'nin en zengin inşaatçıları!

Forbes dergisi tarafından Türkiye'nin en zengin isimleri açıklandı. Listede inşaat sektöründen birçok tanınan isim bulunuyor. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erman Ilıcak, listede en zengin kişi olarak yer aldı.

Anadolu 500 listesindeki inşaat şirketleri 2017!

Ekonomist Dergisi, Anadolu 500 listesini açıkladı. İşte Anadolu 500 listesine giren en iyi inşaat şirketleri...

İnşaatçılar vatandaşlık turuna çıkıyor!

Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık bedelinin 250 bin dolara indirilmesi inşaat sektörünü sevindirdi. İnşaatçılar hedef pazarlara tanıtım için yola çıkıyor...

İnşaatçıların üzerinden prim yapılmamalı!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, dolardaki artışın demir fiyatlarına etkisini değerlendirdi. Durbakayım, ‘Döviz gerekçe gösterilip inşaatçılar üzerinden prim yapılmasını istemiyoruz’ diye konuştu.

Bursalı inşaatçılar 2017 Haberi

Bursalı inşaatçılar 2017

İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kumlu Toplantısına MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Sektör Kurulları Başkanı Mutlu Olağaner, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kumlu Başkanı Alparslan Şenocak ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı. Veysel Bakgör'iin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte inşaat sektörünün 2016 yılı değerlendirmesi ile 2017 yılı beklenti ve hedefleri masaya yatırıldı. 


GÜRSES: 2017 İÇİN ÜMİTLİYİZ 

Toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, MÜSİAD'daki en önemli sektörlerden birinin de inşaat olduğunu söyledi. İnşaatın Bursa'da her yıl yükselen bir ivme içinde hareket ettiğini belirten Gürses, "Türkiye genelinde yaklaşık 6,5 milyon yeni konut ihtiyacı var. Bu da demek oluyor ki inşaatçılarımıza daha çok iş düşecek. 2016 yılında 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası devletin aldığı tedbirlerin ne kadar faydalı olduğunu gördük....