18 / 05 / 2024

butik otel açma ruhsatı

butik otel açma ruhsatı

Otel açmak için; İş planının yapılmış olması, Otel yerinin bulunmuş olması, İşletme ruhsatı ve izinlerin alınmış olması, Mali sorumluluk sigortasının yapılmış olması gerekiyor. Peki, otel açma ruhsatı nasıl alınır?

Accor Grubu, Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldı!

Rusyadaki dört otelin işletmecisi olan Accor Grubu yaptığı açıklama ile Rusya'daki büyüme ve yeni otel açma operasyonlarını askıya aldığını belirtti.

Burcu Biricik-Emre Yetkin çifti Ayvalık'ta otel açıyor!

Ünlü oyuncu Burcu Biricik ve reklamcı eşi Emre Yetkin Balıkesir Ayvalık'ta butik otel için kesenin ağzını açtı.

Serenay Sarıkaya butik otel açmak için taş ev bakıyor!

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, Kazdağları'nda butik otel için taş ev bakıyor. Assos ve Ayvacık’a giden Serenay Sarıkaya, organik yaşam sunmayı hedeflediği oteli için yer baktı.

Swiss International İstanbul'da 10 butik otel açacak!

Swiss International, toplam 20 milyon avroluk yatırımla İstanbul'da 10 ayrı butik otel açmak için harekete geçti. Swiss International Üst Yöneticisi Kennedie, "Türkiye pazarına İstanbul'dan giriş yapacağız" dedi...

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Rixos, Kuzey Afrika'da 3 yeni otel açacak!

Rixos turizmin gözde pazarlarından Kuzey Afrika'daki portföyünü genişletme kararı aldı. Fettah Tamince'nin turizm şirketi Rixos, 3 yeni otel açmak için çalışma başlattı.

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı!

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı. Hilton İstanbul Bosphorus Hotel Elmadağ'daki çalışma yaşamı 43'üncü yılına giren Hasan Sabuncu, kariyeri boyunca 13 ülkede açılan 19 beş yıldızlı otelin faaliyete geçmesinde bizzat görev aldı...

Tarihi Osman Ağa Konağı butik otel oldu!

Artvin Arhavi Dereüstü Köyü’nde “Tarihi Osman Ağa Konağı” butik otel olarak hizmete açıldı.

Batman Hasankeyf'e butik otel geliyor!

DİKA’nın desteklediği ‘butik otel’ projesi, Batman Hasankeyf'in Üçyol Köyü'nde hayata geçecek. Kaymakam Faruk Baygüven, projenin 3 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı. 

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Uzak Doğu’dan iki butik otel zinciri Türkiye'ye geliyor!

Otel yatırım danışmanlığı yapan Servotel Corporation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan, önümüzdeki günlerde Uzak Doğu’dan iki ve çok üst düzey bir butik otel zincirinin Türkiye’ye geleceğini açıkladı... 

Kütahya Eynal Kaplıcaları'nda butik otel inşaatı başladı!

Simav’da 19 Mayıs 2011’de meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından, ağır hasar gören ve belediye tarafından yıkılan otellerin yerinde yeni butik otel inşaatı başladı..

butik otel açma ruhsatı Haberi

butik otel açma ruhsatı

Otel açma ruhsatı nasıl alınır?

Otel açmak için; İş planının yapılmış olması, Otel yerinin bulunmuş olması, İşletme ruhsatı ve izinlerin alınmış olması, Mali sorumluluk sigortasının yapılmış olması, Tadilat ve yenileme malzemelerinin alınmış olması, İnternet sayfasının oluşturulmuş olması gibi işlerin yapılması gerekiyor.


Otel açma ruhsatı almak için bağlı olunan belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Ruhsat koşullara uygun projeye sahip otellere veriliyor. Otel açma şartları ile gerekli belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Otel açmak için gerekli belgeler:

Başvuru formu,

Adres belgesi,

Tapu fotokopisi,

Binanın yapı kullanma izin belgesi,

Noterden yazılacak kira sözleşmesi,

Yangın raporu,

Oda faaliyet belgesi,

Sicil tasdiknamesi,

Sabıka kaydı, nüfus cüzdanı fotokopisi gibi evrakları hazırlayarak otel ruhsatı için belediyeye başvurmanız gerekir.  


Ayrıca turizm belgesi almanız gerekir. Dilekçe, tesis tanıtım raporu, imza beyannamesi, isim tescil belgesi, tesisin kurulum yerine bağlı olarak alınacak belgeler gibi...