04 / 05 / 2024

Büyük Anadolu Lojistik Projesi

Büyük Anadolu Lojistik Projesi

Avrupa'ya ve hatta Orta Asya ile Uzak Doğu'ya demir yoluyla da ulaşabilecek. TOBB öncülüğünde başlatılan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

AK Parti düğmeye bastı! İstanbul’dan Anadolu’ya göç için harekete geçildi! Büyükşehirlerde yaşayanlar dikkat!

AK Parti, İstanbul başta olmak üzere her geçen gün nüfusuyla beraber kentsel problemleri de artan büyükşehirleri rahatlatmak amacıyla düğmeye bastı. İstanbul'da nüfus artışı, yoğun trafik ve betonlaşmayı engellemek isteyen AK Parti, strateji kurullarıyla özel projeler üretiyor. İşte detaylar...

Japon deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul için yine uyardı: Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda büyük tehlike!

Japon deprem uzmanı Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu ve uyarılarını dile getirdi. İşte uzman isimin o açıklamaları...

Anadolu'nun en büyük 500 şirketi açıklandı! Zirve yine çok sağlam

Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi sıralamasında zirve bu yıl da aynı kaldı. Önceki altı yılın birincisi şirket, 2021 yılı araştırmasında da zirvedeki yerini korumuş oldu. İşte Ekonomist dergisinin hazırladığı o şirketler...

Büyükçekmece'de can ve mal güvenliği riski taşıyan minare kaldırıldı!

Büyükçekmece’deki Nedim Erkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çatısına yapılan 9 metrelik minare kaldırıldı.

Anadolu'nun en büyük millet bahçesi Sivas'a yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti seçim beyannamesinde bulunan "Millet Bahçesi" projesi kapsamında Anadolu’nun en büyük Millet Bahçesi Sivas’ta yapılıyor.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Sanko Holding Anadolu'nun 500 büyük şirketi arasında!

Sanko Holding bünyesindeki 12 şirketin, Ekonomist dergisince 2017 yılı verileri baz alınarak gerçekleştirilen "Ekonomist 500 Büyük Anadolu Şirketi" araştırmasında yer aldığı açıklandı. 

AND Pastel'den büyük gayrimenkul kampanyasına destek!

Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması AND Gayrimenkul, gayrimenkul sektöründe başlayan büyük kampanyaya AND Pastel projesi ile dahil oluyor.

Müteahhitler Anadolu’daki büyük şehirlere yöneldi!

İstanbul’da konutta arz yoğunluğu sürüyor. Pazara bakıldığında arsa kaynaklı olarak konutların fiyatı yükseliyor. Müteahhitler Anadolu’daki büyük şehirlere yöneliyor. 

Türkiye'nin en büyük gözlemevi 2020'de açılacak!

Türkiye'nin 2023 vizyon projeleri arasındaki en büyük astronomi, astrofizik ve uzay bilimleri alanındaki temel bilim yatırımı olan "Doğu Anadolu Gözlemevi”nin (DAG) kurulum çalışmaları son sürat sürüyor.

Acıbadem’e en büyük açık alışveriş merkezi geliyor!

İstanbul Acıbadem'e Anadolu Yakası'nın en büyük açık alan alışveriş merkezi inşa edilecek. 300 dükkandan oluşacak projede 70 dükkanla The Mandarins Acıbadem projesi de katılacak.

Büyük Anadolu Lojistik Projesi Haberi

Büyük Anadolu Lojistik Projesi

Anadolu'daki ihracatçı artık Avrupa'ya ve hatta Orta Asya ile Uzak Doğu'ya demiryoluyla da ulaşabilecek. TOBB öncülüğünde başlatılan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek.


Tarih boyunca Anadolu'dan Avrupa'ya, Uzak Doğu ve Orta Asya'ya ticaretin işlediği tarihi İpekyolu artık demir ağlarla canlanıyor. Avrupa'ya ihracatta ihracatçıları rahatlatacak demiryolu çözümü uygulamaya konuldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlayan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesi sayesinde ihracat ürünleri artık Avrupa’ya demiryoluyla da ulaştırılacak. 


İLK TREN MANİSA'DAN MÜNİH'E


Proje kapsamında ilk tren 8 Eylül’de Manisa’dan Münih’e hareket edecek. Tren önce haftada 2 defa Münih ve Köln'e gidecek. Yükler Manisa'dan Köln'e 12 günde ulaşacak. TOBB'un hedefi, projeyle Anadolu'dan Avrupa ve İskandinavya'ya ve devamında Pakistan treniyle bağlantı sağlayarak, Orta...