18 / 05 / 2024

Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

Başbakan Erdoğan, üç yıllık restorasyon çalışması sona eren Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'ni ibadete açtı. Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi talebine yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım dedi...

Çeçenistan'da Avrupa'nın en büyük camisi açıldı!

Çeçenistan Cumhuriyeti'nde inşa edilen Avrupa'nın en büyük camisi hizmete açıldı.

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Büyük Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi"nin resmi açılışı yarın yapılacak.

Kayı İnşaat Cezayir'in en büyük camisini inşa etti!

Cezayir’in en büyük camisinin inşaatını üstlenen Kayı İnşaat camiyi tamamladı. dünyanın en büyük 9. camisi olan Abdel Hamid Ibn Badis Cami, 25 bin kişiye ibadet etme imkânı sağlıyor...

Makedonya'nın en büyük camisi 2020'de açılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından inşa edilen Makedonya'nın en büyük camisinin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor..

Karadeniz’in en büyük camisi seneye tamamlanacak!

Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesinin gelecek sene Ramazan ayında açılışını yapmayı planladıklarını açıkladı.

Gaziantep Bilal Çeker Camii, Nizip'in en büyük camisi olacak!

Hayırsever iş adamı Bilal Çeker tarafından Gaziantep'in Nizip ilçesine yapılan Bilal Çeker Cami'nin mimarı olan Nihat Akpek, Mir Yapı tarafından yapımına başlanan caminin Nizip'in en büyük camisi olacağını söyledi.

Trabzon Büyük Fatih Camii restore ediliyor!

Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi dini yapılarından olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.

Büyük Fatih Cami'nin restorasyon çalışmaları başladı!

Doğu Karadeniz'in tarihi dini yapılarının en önemlilerinden olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.

Büyük Fatih Camisi'nin restorasyonu başladı!

Doğu Karadeniz'in tarihi dini yapılarının en önemlilerinden olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı.

Trabzon Büyük Fatih Camii'nin restorasyonu başladı!

Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi dini yapılarından olan ve Osmanlı hükümdarı Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethi sonrası kiliseden camiye dönüştürülen Büyük Fatih Camisi'nin kapsamlı restorasyonuna başlandı

Kahramanmaraş OSB kentteki en büyük ikinci camiyi yaptırıyor!

Kahramanmaraş OSB yönetimin yaptırdığı cami, kentte Abdülhamithan Camisi'nden sonraki en büyük ikinci cami olacak. Cami 5 bin kişilik kapasiteye sahip olacak.

Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı Haberi

Büyük Mecidiye Camisi açıldı mı

Başbakan  Erdoğan, üç yıllık restorasyon çalışması sona eren Ortaköy'deki Büyük Mecidiye Camisi'ni ibadete açtı. Cuma namazını da kılan Erdoğan, vatandaşların Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesi talebine "Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım. Ama teravih, bayram namazlarında değil, sabah namazlarında dolduralım. Ondan sonra gerisi gelir" yanıtını verdi. "Sultan Abdülmecit'in ruhuna buradan hep birlikte Fatihalar gönderiyoruz, göndereceğiz" diyen Erdoğan eserin mimarının Ermeni olmasına dikkat çekerek, "Ecdat farklı davranmış, emaneti işin ehline vermiş. Mimarından mühendisine, işçisine hep rahmet gönderiyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasına "Şimdiden Regaip Kandiliniz mübarek olsun" diye başlayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de uyardı. Görmez bunun üzerine sözlerini "Berat Kandiliniz şimdiden mübarek olsun" diye düzeltti. Törenin ardından Ortaköy Meydanı'nda kendisine sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan güzergâhında bulunan "Sayın...