27 / 04 / 2024

büyük orman tahribatları

büyük orman tahribatları

1990 yılında İstanbul'daki 230 bin hektar orman yok edilmiş. Devlet Terkos, Sultanbeyli, Kilyos ve Elmalı bölgelerinde bulunan ormanları korumakta başarılı olamamış. 480 bin hektar orman alanının 230 bin hektarı ziyan olmuş.

Tarım ve Orman Bakanlığı, iş arayanlara büyük bir fırsat sunuyor: Personel alımları başladı!

Son haberlere göre, iş arayan bireyler internet üzerinde yayınlanan ilanlara büyük bir ilgi göstermektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da personel alımı yapacağı duyurulmuştur. Bu önemli fırsatla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

İzmit ve Gebze'deki orman arazilerinin Büyükşehir'e devri mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İzmit ve Gebze ilçesindeki orman arazilerinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devri konusunu meclis gündemine taşıdı..

AOÇ’den Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne icra takibi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım, 87 milyon 951 bin liralık kira alacaklarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesine icra takibi başlattıklarını söyledi.

Hükümet herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor!

Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bizde bir söz var; 'Dünyada mekan, ahirette iman' diye. Ev sahibi olmak çok önemli. O nedenle hükümetimiz de herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor" dedi...

MESA, 7 projesi ile konutta büyük indirim kampanyasına katıldı!

MESA; Mesa Orman, Çubuklu 28, Mesa Koz, Mesa Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve Mesa Gökada ile 0.98 faiz oranı, yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat fırsatı sunan  konutta büyük indirim kampanyasına katıldı..

Atatürk Orman Çiftliği Ankara Büyükşehir'e devredilecek!

Ankara'da yer alan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilecek.

Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada "Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz. En ileri teknolojilerini kullanıyoruz" dedi.

Malezya'yla inşaat sektöründe büyük işler yapabiliriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Malezya'yla Enerji, savunma sanayi, otomotiv, inşaat, bilişim teknolojisi gibi pek çok alanda müşterek attığımız ve atabileceğimiz adımlar, yapabileceğimiz çok büyük işler var." dedi.

Ankara Büyükşehir'den AOÇ’ye spor tesisi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftiliği'nde yer alan 131 bin 424 metrekarelik bir alanda spor tesisleri yaparak, 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edecek

Büyük projelerin kaderi referanduma bağlı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için cumhurbaşkanlığı sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.

Ankara Karagöl Tabiat Parkı'na büyükşehir eli değiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geçtiğimiz aylarda devraldığı ve yıllardır atıl durumda olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'nda, doğaya zarar vermeden rekreasyon çalışmaları yapmaya başladı.

büyük orman tahribatları Haberi

büyük orman tahribatları



İstanbul'un ormanları da yok oldu


Bir taraftan kaçak yapılaşma, öte yandan ormanlık bölgelerdeki maden arama çalışmaları, halkın bir parça nefes alabileceği yeşil alanları bitirdi...


Kentteki 230 bin hektar ormanın kaçak yapılaşma sonucu yok edildiğini belirten İstanbul Orman Bölge Müdürü Mahmut Çotuk, çevreyi korumakta başarılı olunamadığını söyledi.


Ormanların 'hukuken orman' göründüğünü söyleyen Çotuk, ''Fiili olarak ortada orman diye bir şey yok. Bize de belediyeler gibi yıkma yetkisi verilsin'' dedi.




İstanbul'un ormanları da yok oldu


Mahir ÇERÇİ

İSTANBUL, (Hürriyet)


   İSTANBUL çevresinde bir helikopter gezisi düzenleyen...