07 / 05 / 2024

Büyükada modern yangın gözetleme kulesi

Büyükada modern yangın gözetleme kulesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükada'da klasik metotların yanında teknolojinin de kullanılacağı yeni yangın gözetleme kulesi inşa edilecek.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Nidapark Küçükyalı Büyükada'da ödemeye 2. yılda başlayın!

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan Nidapark Küçükyalı Büyükada projesinde ödemeler 2. yılda başlıyor...

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Multi Evler, Nidapark Küçükyalı'nın Büyükada etabında yer alıyor...

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler görücüye çıkıyor!

Nidapark Küçükyalı Büyükada Multi Evler'de ön talep toplanıyor. Projede ev, home ofis ve ofis olarak kullanılabilen multi evler yer alıyor. 

Sinan Çetin Büyükada'daki evini 2 milyon dolara sattı!

Sinan Çetin, geçen yıl Büyükada Meşrutiyet Mahallesi’ndeki 278 metrekarelik denize sıfır villasını 2 milyon dolara sattı... 

Esra Erol Büyükada’daki otelini 500 bin TL'ye yeniletti!

Esra Erol, Büyükada’da bulunan oteli için kolları sıvadı. Oteli boyatan ve 12 odasını yenileten ünlü sunucu bu tadilata yaklaşık 500 bin TL harcadı.

Nidapark Küçükyalı Büyükada satışta!

Nidapark Küçükyalı'nın yeni etabı Büyükada satışa çıktı. Projede yüzde 10 indirim imkanı sağlanıyor.

Sinan Çetin salgını fırsata çevirdi, Büyükada'ya duvar ördü!

Büyükada’da bulunan villasında usulsüz şekilde tadilat yaptırdığı iddia edilen Sinan Çetin, şimdi de evinin bitişiğinde bulunan yolu duvar ördürüp kapattığı öne sürüldü.

Elazığ'ın tarihindeki en büyük kentsel dönüşüm projesi başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'ın tarihindeki en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatacaklarını açıkladı...

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Ediz Hun'un Büyükada'daki evi müze olacak!

Usta oyuncu Ediz Hun, Büyükada’daki evinin gelecekte müzeye dönüştürülmesi için gereken yasal prosedürleri tamamladı... 

Büyükada modern yangın gözetleme kulesi Haberi

Büyükada modern yangın gözetleme kulesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Büyükada'da, klasik metotların yanında teknolojinin de kullanılacağı yeni yangın gözetleme kulesi yapılacak.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ormanlarda, klasik yöntemler yerine çağın getirdiği tüm imkanların kullanıldığı modern gözetleme sistemlerine geçiliyor.


Daha önce inşasına başlanan Sarıyer Yangın Gözetleme Kulesi'nin ardından, adalarda da yeni ve modern gözetleme kulesinin yapımı planlanıyor.


Büyükada'da taşıyıcı çelik konstrüksiyon sisteminde zamanla oluşan korozyonlarla kullanılamaz hale gelen mevcut gözetleme kulesi, yenisinin yapılmasının ardından yıkılacak. İzinleri alınan 6 katlı yeni kule, Büyükada'nın genel mimarisine uygun inşa edilecek ve son teknolojiyle donatılacak.


- Ormanların görünürlüğü yüzde 10 artacak

Yeni kulede, kameralarla, internet bağlantısı aracılığıyla Yangın Koordinasyon Merkezinden 7/24 ve 360 derece gözetleme yapılabilecek. Eski kulede 12,6 metreden gözetleme yapılırken, bu seviye 15,75 metreye yükseltilecek....