27 / 04 / 2024

büyükçekmece Sancaklar Cami

büyükçekmece Sancaklar Cami

Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde dini yapılar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Büyükçekmece'deki cami alışılagelmiş Osmanlı ve Selçuklu tarzı camilerden farklı bir mimariye sahip olduğu için çeşitli eleştirilere konu olmuştu.

Sancaklar Camisi yakında hizmete açılacak!

Büyükçekmece'deki Sancaklar Cami, farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Caminin dünyaca ünlü Mimarı Emre Arolat, camiyi bir an önce ibadete açmak için son rötuşları tamamlamaya odaklandıklarını anlattı...

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Büyükçekmece Nene Hatun Cami baştan sona yenilendi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Nene Hatun Cami'yi baştan aşağı yeniledi.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı!

Çanakkale Savaşı'nın önemli kahramanlarından biri olan Ezineli Yahya Çavuş'un ismi Büyükçekmece'de inşa edilen camiye verildi. Yahya Çavuş Cami ibadete açıldı.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami açılıyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, Yahya Çavuş Cami'ni hizmete açıyor.

Büyükçekmece Celaliye'ye cami müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Celaliye'ye yeni cami müjdesi verdi.

Büyükçekmece Hazreti Ali Cami açıldı!

Büyükçekmece'nin Muratçeşme Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Hazreti Ali Cami ibadete açıldı.

Büyükçekmece'ye dört yeni cami geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, ilçede 4 yeni cami inşa ediyor.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

Büyükçekmece Vehbi Koç caddesi yenileniyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kuba Cami ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Vehbi Koç Caddesi'nde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü başlatmış yol ve tretuvar çalışmalarını denetledi.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.

Gorna Oryahovitsa-Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii açıldı!

Bulgaristan’ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan cami törenle ibadete açıldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün: "Biz tüm ibadethaneleri Allah'ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız" dedi.

Kardeş Şehir Büyükçekmece Cami açılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Bulgaristan'daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa'da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor.

Büyükçekmece Mimarsinan İbrahim Sancak Camii ne zaman açılacak?

Sancaklar ailesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliği ile yapımı devam eden Mimarsinan İbrahim Sancak Camii Kurban Bayramı'nda ibadete açılacak.

büyükçekmece Sancaklar Cami Haberi

büyükçekmece Sancaklar Cami


Emre Arolat'ın mimarlığını üstlendiği, Sancaklar Vakfı'na ait Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde dini yapılar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Büyükçekmece'deki cami alışılagelmiş Osmanlı ve Selçuklu tarzı camilerden farklı bir mimariye sahip olduğu için çeşitli eleştirilere konu olmuştu.


Mimar Emre Arolat, camiyle birlikte cami mimarlığının yeniden gündeme geldiğini belirtiyor: Cami uzun bir süre mimarların gündeminde olan bir konu değildi. Sancaklar Camii mimarlık dünyası için bu anlamda önem taşıyor.


BÜTÜN DÜNYA MESCİD


İslam felsefesine meraklı olduğunu ifade eden Arolat, camiyi tasarlarken pek çok İslam düşünürünün yanı sıra Seyid Hüseyin Nasr'nın görüşlerine de baş vurduğunu ifade etti. Arolat şunları söyledi:


'Camiyi tasarlarken ibadetin hassasiyeti ile hemhal olduk. İbadet ve tefekkürü yaparken bütün kalıpların dışında bir öz var mıdır? Biz bunu aramaya çalıştık ve İslam felsefesinde ibadethanenin...