07 / 05 / 2024

büyükşehir belediyeleri 2014 emlak vergisi

büyükşehir belediyeleri 2014 emlak vergisi

stanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014’ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

Ankara Büyükşehir'den 2 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında hizmet alanına dahil olan ilçeler başta olmak üzere Başkent'in 17 çevre ilçesine son 3 yılda yol, asfalt, altyapı, çevre, kültür ve sosyal hizmetlerden oluşan 2 milyar TL’yi (2 katrilyon) aşan yatırım yaptı.

Antalya Büyükşehir'in finansal başarısı tescillendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından beri rakamlarla yazdığı destan, İmar ve Yapı Derneği’nin yaptığı araştırma ile tescillendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir'den 424 kilometre yol!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, 2014 yılında 44 kilometre, 2015 yılında 306 kilometre ve 2016 yılında bu zamana kadar da 74 kilometre olmak üzere toplam 424 kilometre beton yaptıklarını söyledi.

Ordu Büyükşehir'den vergi borçları için ödeme kolaylığı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2014 yılı 1. taksitten itibaren geçmişe yönelik emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi, yol ve kaldırım harcamalarına katılım payı borçları olan mükellefler için ödeme kolaylığı sağlıyor

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.

Anayasa Mahkemesi: AVM'lere büyükşehir yetkisi Anayasa'ya aykırı değil!

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

büyükşehir belediyeleri 2014 emlak vergisi Haberi

büyükşehir belediyeleri 2014 emlak vergisi

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde büyükşehir statüsüne girecek 14 il ile İstanbul ve Kocaeli hariç eski büyükşehir belediyelerinin metropol dışındaki ilçelerinde 2014’ten itibaren emlak vergisi normalin iki katı alınacak ve daha yüksek çevre temizlik vergisi ödenecek.


YENİLERE DE VURACAK


Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van 30 Mart 2014’ten geçerli olmak üzere büyükşehirstatüsüne girecek. Halen İstanbul veKocaeli’nde olduğu gibi eski ve yeni tümbüyükşehirlerde il mülki sınırları ‘büyükşehirbelediyesinin sınırı’ olarak kabul edilecek. Dolayısıyla İstanbul ve Kocaeli dışında kalan 14 eski büyükşehirin metropol dışındaki ilçeleri de 30 Mart’tan itibaren yeni kurallara tabi olacak. Yeni büyükşehirli olacak vatandaşları daha yüksek emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi bekliyor.


İLÇELER DE DAHİL


Emlak vergisi kanununa göre, normal illerde konutta binde...