06 / 05 / 2024

Büyükşehir belediyeleri AVM kanunu

Büyükşehir belediyeleri AVM kanunu

Anayasa Mahkemesi, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesini büyükşehir belediyeleri yetkisine bırakan kanun düzenlemesinin Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verdi.

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu'ndan AVM açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ilk adımı olarak 11 Mayıs Pazartesi günü alışveriş merkezlerinin açılması ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İzmir Büyükşehir Belediyesi AVM'leri kapatıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle AVM'leri geçici olarak kapatıyor...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihaleleri meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından düzenlenen ihalelere katılan bir firmaya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir imar koordinasyon toplantısı gerçekleşti!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyeleri ile birlikte her ay gerçekleştirilen imar koordinasyon toplantısını, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi arsa speküslasyonuna imkan mı tanıyor?

Avukat Mustafa Kemal Turan, Üçkuyular Pazaryerine inşası planlanan AVM’ye ilişkin olarak İzmir Büyükşehir ve Balçova Belediyesi’ni “arsa spekülasyonuna imkan tanımakla” suçladı.

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi İstasyon Caddesi'ne çözüm projeleri üretti!

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.

Büyükşehir belediyeleri AVM kanunu Haberi

Büyükşehir belediyeleri AVM kanunu

Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Mahkeme kararında, CHP Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Levent Gök ile 120 milletvekili tarafından 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunla ilgili başvuruda bulunulduğu anımsatıldı. Başvuruda, söz konusu kanunun 5. maddesinin yedinci fıkrasında geçen, "Büyükşehirlerde, alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi ve iş yeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir belediyeleri yetkilidir" cümlesi ile 13. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "vali" ibaresinin ve ikinci fıkrasının, Anayasanın 2. maddesine ve 127. maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına aykırı olduğu iddiasıyla iptallerinin ve yürürlüklerinin durdurulmasının talep edildiği kaydedildi. Anayasa Mahkemesi kararında, itiraza konu kanun maddelerinin, Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine hükmedildiği belirtildi. Kararda, ayrıca söz konusu kanun maddelerinin yürürlüklerinin durdurulması...